Producătorul telefoanelor iPhone mărește bonusurile pentru ca angajații chinezi să nu părăsească uzina

Producătorul telefoanelor iPhone mărește bonusurile pentru ca angajații chinezi să nu părăsească uzina
Foto: Hepta - Zuma Press / Liau Chung-ren

Grupul taiwanez Foxconn a promis că va majora de patru ori bonusurile acordate angajaților care acceptă să rămână în cadrul uzinei de la Zhengzhou, China, în pofida restricțiilor dure introduse la această uzină din cauza cazurilor de Covid, transmite Reuters.Măsura a fost anunțată după ce sute de angajați au fugit efectiv din uzină.

Foxconn produce aproximativ 70% din telefoanele iPhone vândute la nivel mondial

Uzina Foxconn de la Zhengzhou, centrul Chinei, unde lucrează aproximativ 200.000 de persoane, este cea mai mare uzină din lume unde sunt produse telefoane iPhone.

În total, Foxconn produce aproximativ 70% din telefoanele iPhone vândute la nivel mondial, produs responsabil pentru 45% din veniturile firmei taiwaneze.

Foxconn produce telefoane iPhone și în India dar uzina de la Zhengzhou este responsabilă pentru cea mai mare parte a producției globale, scrie Agerpres.

Uzina Foxconn de la Zhengzhou s-a confruntat cu un val de nemulțumiri din partea angajaților, ca urmare a măsurilor stricte introduse pentru a limita răspândirea virusului COVID-19, mai mulți angajați părăsind locația în cursul week-end-ului după ce s-au plâns de tratamentul la care au fost supuși.

În replică, Foxconn a anunțat marți, pe contul său oficial de pe rețeaua chineză WeChat, că va acorda angajaților care vor rămâne în cadrul uzinei de la Zhengzhou un bonus zilnic de 400 de yuani (aproximativ 55 de euro), de patru ori mai mare față de unul obișnuit de 100 de yuani pe zi, acordat până acum.

În plus, acei angajați care vor lucra mai mult de 15 de zile pe lună vor putea primi un bonus maxim de 5.000 de yuani pe lună, în creștere față de maximumul anterior de 1.500 de yuani pe lună, în cadrul eforturilor „de reluare graduală a producției” precum și pentru a „mulțumi colegilor noștri pentru răbdarea lor”.

Există uzine care pot să continue să funcționeze cu condiția ca angajații să trăiască și să muncescă doar în perimetrul acestora

Acei angajați care vor lucra „în regim complet” pe întreaga perioadă a lunii noiembrie, inclusiv renunțând la concedii, ar putea primi un bonus de 15.000 de yuani (2.075 de euro), se mai arată în comunicatul firmei.

În mod normal, un angajat obișnuit de la uzina Foxconn de la Zhengzhou câștigă între 3.000 și 4.000 de yuani pe lună.

Reuters a informat anterior că producția de telefoane iPhone la uzina de la Zhengzhou ar putea scădea cu 30% în luna noiembrie, din cauza restricțiilor pentru combaterea COVID-19 introduse de autoritățile chineze.

Potrivit politicilor zero-Covid-19 introduse de autoritățile chineze, localitățile trebuie să acționeze rapid pentru a combate focarele de coronavirus, cu măsuri precum carantine complete.

Uzinele din zonele afectate pot să continue să funcționeze cu condiția să opereze pe baza unui sistem de tip „buclă închisă”, în cadrul căruia angajații trăiesc și muncesc în perimetrul uzinei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:43 - Trafic redeschis între Rânca și Novaci, pe DN 67 C. Prefectul din Gorj: Se acționează cu mai multe utilaje pentru că încă ninge abundent. Suntem sub Cod portocaliu de ninsori și viscol (VIDEO)
09:37 - Ceartă cu miză de 6,5 de milioane de euro în Vrancea, după dezastrul de la sfârșitul săptămânii trecute. Prefectul Nicușor Halici acuză firmele lui Victor Roman că nu deszăpezesc, conform contractului, drumurile județene
09:36 - Vica Blochina a fost eliminată de la Survivor România în urma votului publicului, Jorge a părăsit și el competiția din motive medicale. Cum a reacționat Bianca Patrichi
09:34 - Două droguri sintetice fac ravagii în rândul adolescenților din România. Motivul pentru care nu au fost interzise până acum
09:29 - Arad: Un bărbat a spânzurat un câine, în timp ce vecinul său îl ruga să elibereze animalul
09:24 - Psihologul Mirela Zivari, după cazul din Bacău: Copiii care inițiază agresiunea sunt de obicei și ei victimele unor abuzuri, iar școala devine arena unde își pot descărca toate furiile și nemulțumirile (VIDEO)
09:14 - O fată de 17 ani din Teleorman a fost dezbrăcată şi pipăită de ambulanțierul care a venit să o ajute. Mama ei a sesizat poliția
09:07 - Sursele eoliene și solare au generat mai multă electricitate în UE decât gazele naturale. Ember Energy: „Europa a evitat ce era mai rău din criza energetică”
09:04 - Mai bine de jumătate dintre românii din țară sunt inactivi profesional. Doar 16% din populație are studii superioare
08:58 - Coreea de Sud și Statele Unite au răspuns la amenințările Coreei de Nord cu efectuarea unor operațiuni aeriene / A fost folosit un bombardier strategic american și avioane de luptă furtive