Producţia auto mondială ar putea scădea cu 600.000 de unităţi, din cauza cutremurului din Japonia

Producţia auto mondială ar putea scădea cu 600.000 de unităţi, din cauza cutremurului din Japonia
Foto: allworldcars.com

Producţia auto mondială ar putea pierde 600.000 de automobile până la sfârşitul lunii, din cauza impactului crizei din Japonia asupra fluxurilor comerciale, care afectează oferta de materiale, piese şi alte elemente esenţiale, transmite Bloomberg. Aproximativ 320.000 de unităţi au fost au scoase din producţie vineri, din cauza problemelor generate de cutremurul de pe 11 martie. De asemenea, multe fabrici din America de Nord şi-ar putea reduce producţia la începutul lunii aprilie, după ce termină stocurile de piese, potrivit IHS Automotive.

„Următorul val de închideri vine când stocul de piese se termină. Rata la care se pierde producţie va creşte puternic odată cu suspendarea activităţii fabricilor nord-americane”, a afirmat vicepreşedintele IHS, Michael Robinet.

Toyota Motors a anunţat că a pierdut aproximativ 140.000 de automobile din producţie, iar Honda are o deficienţă de 46.000 de maşini şi camioane şi 5.000 de motociclete.

Mazda a fost nevoită să reducă producţia cu 31.000 de autovehicule şi a suspendat comenzile la dealerii din Statele Unite pentru modelele asamblate la cele două fabrici din Japonia, a căror activitate este afectată de întreruperea livrărilor de piese.

Nissan, General Motors şi alte companii nu au oferit încă detalii despre producţia pierdută în urma dezastrului din Japonia.

Ultima oră
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”
14:45 - Fast & Furious pe o autostradă din România: Un TIR, surprins în depășiri periculoase, cu 150 km/h (VIDEO)