Razii ample ale Gărzii Financiare în Hala Obor: Pagube de 30.000 de euro pe zi

Razii ample ale Gărzii Financiare în Hala Obor: Pagube de 30.000 de euro pe zi
Foto: evz.ro

Garda Financiară a organizat razii de amploare, duminică, în Hala Obor din Capitală, autorităţile susţinând că pagubele aduse bugetului de stat de comercianţii din această zonă ating suma de 30.000 de euro, într-o singură zi, potrivit Mediafax.

Echipele de control de la Garda Financiară, sprijinite de luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei, au verificat atât standurile, cât şi depozitele unde este păstrată marfa.

Şeful Autorităţii Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat într-un interviu acordat pentru România Liberă că raziile din ultima vreme nu au nicio legătură cu anunţul privind desfiinţarea Gărzii Financiare şi a Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV). 

„N-au nicio legătură. Instituţiile erau oricum parte integrantă a ANAF, iar printre acţiunile instituţiei se numără toate aceste controale, monitorizări, potrivit proiectului cu care eu am venit la ANAF, proiect pe termen mediu,” a declarat acesta.

În primele două luni ale anului, controalele ANAF au vizat mai mult frontierele, unde poliţiştii şi vameşii au reţinut 44 de camioane venite din spaţiul european, marfa confiscată urmând să fie valorificată prin magazinele autorităţii fiscale.

Volumul de produse confiscate a crescut odată cu scandalul vămilor, punctul de desfacere al ANAF din Bucureşti  înregistrând vânzări de aprope 9.300 de lei.

Ultima oră
13:51 - Florin Cîțu: Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei în gestionarea valului 4 COVID / Laude pentru Cseke Attila, interimarul de la Sănătate (VIDEO)
13:41 - Loredana Groza, anunț după ce duminică a fost luată cu ambulanță. Cum se simte artista
13:37 - IOS 15, lansat oficial. Ce aduce nou sistemul de operare de la Apple
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi, din care peste 1.000 doar în București. Încă un județ a intrat în scenariul roșu / Pandemia a mai făcut 129 de victime / 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea
12:43 - Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale
12:37 - Ionuț Moșteanu (USR PLUS), despre premier: L-a demis pe Octavian Berceanu de la Garda de Mediu și l-a înlocuit cu fiul unui primar PNL care și-a făcut averea tăind păduri. Ăsta e Florin Cîțu! (VIDEO)