Razii ample ale Gărzii Financiare în Hala Obor: Pagube de 30.000 de euro pe zi

Razii ample ale Gărzii Financiare în Hala Obor: Pagube de 30.000 de euro pe zi
Foto: evz.ro

Garda Financiară a organizat razii de amploare, duminică, în Hala Obor din Capitală, autorităţile susţinând că pagubele aduse bugetului de stat de comercianţii din această zonă ating suma de 30.000 de euro, într-o singură zi, potrivit Mediafax.

Echipele de control de la Garda Financiară, sprijinite de luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei, au verificat atât standurile, cât şi depozitele unde este păstrată marfa.

Şeful Autorităţii Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat într-un interviu acordat pentru România Liberă că raziile din ultima vreme nu au nicio legătură cu anunţul privind desfiinţarea Gărzii Financiare şi a Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV). 

„N-au nicio legătură. Instituţiile erau oricum parte integrantă a ANAF, iar printre acţiunile instituţiei se numără toate aceste controale, monitorizări, potrivit proiectului cu care eu am venit la ANAF, proiect pe termen mediu,” a declarat acesta.

În primele două luni ale anului, controalele ANAF au vizat mai mult frontierele, unde poliţiştii şi vameşii au reţinut 44 de camioane venite din spaţiul european, marfa confiscată urmând să fie valorificată prin magazinele autorităţii fiscale.

Volumul de produse confiscate a crescut odată cu scandalul vămilor, punctul de desfacere al ANAF din Bucureşti  înregistrând vânzări de aprope 9.300 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe