Republica Moldova nu mai primește gaz rusesc și nici nu mai suportă „șantajul” Gazprom, spune ministrul Victor Parlicov: „Transnistria nu a plătit pentru gaz înainte și nu plătește acum”

Republica Moldova nu mai primește gaz rusesc și nici nu mai suportă „șantajul” Gazprom, spune ministrul Victor Parlicov: „Transnistria nu a plătit pentru gaz înainte și nu plătește acum”
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Stringer

Republica Moldova nu mai primește gaz rusesc și nici nu mai suportă „șantajul” impus de gigantul Gazprom în privința dificultăților de la plata pentru aprovizionare, a declarat ministrul energiei din guvernul de la Chișinău, Victor Parlicov, potrivit The Guardian.

Republica Moldova nu mai primește gaz rusesc și nici nu mai suportă „șantajul” Gazprom

Vorbind miercuri seară la TV8, ministrul Victor Parlicov a spus că, din luna decembrie, Gazprom a furnizat gaz doar către regiunea separatistă Transnistria, nu și către autoritățile centrale de la Chișinău.

Republica Moldova, a precizat el, a reușit să își asigure aprovizionarea europeană grație celor 300 de milioane de dolari sub formă de credite de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Cu toate acestea, a adăugat oficialul, Transnistria nu a plătit niciodată Gazprom pentru gazul pe care îl primește.

„Transnistria nu a plătit pentru gaz înainte și nu plătește acum. Gazprom suportă datoriile de acolo. Însă când primea gaze (restul Republicii Moldova, n.r.), compania rusească a recurs la tăieri de aprovizionare, la șantaj”, a mai spus ministrul energiei din Republica Moldova, Victor Parlicov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)