Rezervele internaționale ale Ucrainei au scăzut cu 4% și au ajuns la 26.9 miliarde de dolari

Rezervele internaționale ale Ucrainei au scăzut cu 4% și au ajuns la 26.9 miliarde de dolari
Foto: pixabay.

De la 1 mai, rezervele internaționale ale Ucrainei, conform datelor preliminare, se ridicau la 26.94 miliarde de dolari, adică cu 4% mai puțin decât la începutul lunii, se arată pe site-ul oficial al Băncii Naționale.

Rezervele internaționale au scăzut cu 4%

„Potrivit datelor din aprilie, rezervele internaționale au scăzut cu 4%, din cauza vânzării de valută străină de către Banca Națională, care a fost parțial compensată de câștigurile valutare în favoarea guvernului”, se arată în raportul Băncii, citat de Unian.

În general, potrivit autorității de reglementare, în cursul lunii aprilie, dinamica rezervelor internaționale a fost determinată de: operațiunile Băncii Naționale pe piața valutară interbancară, operațiunile de administrare a datoriei publice, precum și reevaluarea instrumentelor financiare.

Ucraina are nevoie de 600 de miliarde de dolari

Potrivit sursei citate,  rezervele internaționale ale Ucrainei au crescut cu 2% în martie, iar pe 1 aprilie, se ridicau la 28.1 miliarde de dolari.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski,  subliniază faptul că Ucraina are nevoie de până la 7 miliarde de dolari pe lună pentru a acoperi deficitul bugetului de stat.

Potrivit acestuia, sunt necesare 600 de miliarde de dolari pentru a restabili tot ceea ce armata rusă a distrus în perioada 24 februarie – 6 mai.

Urmăriți B1TV.ro și pe