România, în topul celor 50 de țări care au realizat cele mai mari profituri din criptomonede. Ce sumă au câștigat investorii de la noi din țară

România, în topul celor 50 de țări care au realizat cele mai mari profituri din criptomonede. Ce sumă au câștigat investorii de la noi din țară
România, în topul celor 50 de țări care au realizat cele mai mari profituri din criptomonede. Foto: Pixabay.

România se află în topul celor 50 de țări care au realizat cele mai mari venituri din criptomonede. În 2021, câștigurile din întreaga lume s-au ridicat la 162,7 miliarde de dolari, cu 130 de miliarde de dolari mai mult decât în 2020.

Anul trecut a fost unul de succes pentru investitorii în criptomonede. Numai SUA au reușit să genereze venituri de 47 de miliarde de dolari din tranzacționarea Bitcoin și a celorlalte monede digitale, potrivit economica.net.

România, în topul celor 50 de țări care au realizat venituri mari din criptomonede

Țara noastră ocupă locul 43 în clasament, cu câștiguri totale de peste 772 de milioane de dolari. Cele mai mari sume au fost realizate din Ethereum, Bitcoin și, mai puțin, Dodge și Litecoin.

Top 10 țări care au câștigat cel mai mult din criptomonede:

-SUA: 47 de miliarde de dolari

-Marea Britanie: 8,2 miliarde de dolari

-Germania: 5,8 miliarde de dolari

-Japonia: 5,5 miliarde de dolari

-China: 5,2 miliarde de dolari

-Turcia: 4,5 miliarde de dolari

-Franța: 4,3 miliarde de dolari

-Rusia: 4,1 miliarde de dolari

-Coreea de Sud: 3,9 miliarde de dolari

-Canada: 3,7 miliarde de dolari

Care este clasamentul în regiune

În regiune, ucrainenii au obținut cele mai mari profituri din criptomonede, respectiv 2,8 miliarde de dolari, ocupând poziția 13 în clasament. Urmează Cehia (1,9 mld. de dolari și locul 19), Polonia (1,8 miliarde de dolari și locul 20), Bulgaria (974 milioane de dolari și locul 37), Grecia (619 milioane de dolari și locul 47) și Ungaria (607 mil. dolari și locul 49).

„Cu toate acestea, la fel ca anul trecut, observăm multe țări ale căror performanțe colective în materie de investiții în criptomonede par să depășească locurile în clasamentele privind măsurătorile tradiționale de prosperității economice”, notează analiștii Chainalysis.

Potrivit unui studiu al Tradesilvania, realizat de Ipsos România, 97% dintre cei românii chestionați au răspuns că au auzit de criptomonede. 4 din 10 persoane au avut sau au criptomonede, indicând tendința de creștere a adopției monedelor virtuale.

Dinamica deținerii de criptomonede în România a înregistrat o creștere de 316% în ultimii 3 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe