Stagiul militar voluntar urmează să fie introdus în România. Cu cât vor fi remunerați soldații

Stagiul militar voluntar urmează să fie introdus în România. Cu cât vor fi remunerați soldații
Sursă foto: Facebook / Armata română

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat că proiectul de lege care va reglementa stagiul militar voluntar în România va fi gata în cel mai scurt timp posibil.  În momentul actual ar exista 1.400 de cereri pentru rezervişti voluntari în Armată.

Potrivit acestuia, la acest moment ar exista 1.400 de cereri pentru rezervişti voluntari în Armată, dar ar exista mai multe cereri și de la persoanele care doresc să urmeze stagiul militar voluntar.

Cu cât vor fi plătiți soldații voluntari

Potrivit ministrului Apărării, prin intermediul acestui proiect, persoanele care vor merge ca voluntar să facă pregătire militară, vor fi remuneraţi şi vor avea toate condiţiile, conform informațiilor date de ministrul Apărării.

Totodată,  Dîncu a mai spus că în ceea ce privește stagiul voluntar pentru rezerviști, aceștia vor fi plăţiti cu aproximativ „3.000 de lei lunar, în funcție de grad, de studiile pe care le au, de modul în care sunt încadraţi”.

Dîncu a spus, marți seară, că miercuri ar urma să fie ultimele dezbateri pe proiectul de lege în ceea ce privește stagiul militar voluntar, după care va fi trimis la avizare, a declarat acesta pentru Digi24.ro.

Cum vor fi organizați voluntarii din armata română

Ministrul Apărării Naționale a anunțat un proiect de lege care va defini exact cum vor fi organizati voluntarii în armata română. Vasile Dîncu a transmis faptul că ar urma să existe două tipuri de voluntari, cei care vor fi în rezervă și cei care vor efectua și stagiul militar.

În timpul vizitei de la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca, Vasile Dîncu a vorbit despre noua lege, ce urmează să fie gata în curând.

„Sunt bucuros să lansăm în această perioadă şi în viitor câteva oferte pentru a aduce voluntari în Armata Română, în două variante, atât voluntari în rezervă, cât şi stagiul militar voluntar. Va apărea într-o lege pe care o vom publica foarte repede. Vom încerca prin aceasta să înnoim, să aducem oameni tineri în armată şi cred că devine atractivă cariera de militar”, a declarat ministrul Vasile Dîncu, potrivit Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe