Cum vor fi organizați voluntarii din armata română. Explicațiile ministrului Dîncu: Vor fi două tipuri, cei în rezervă și cei care vor efectua stagiul militar

Cum vor fi organizați voluntarii din armata română. Explicațiile ministrului Dîncu: Vor fi două tipuri, cei în rezervă și cei care vor efectua stagiul militar
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Apărării Naționale a anunțat un proiect de lege care va defini exact cum vor fi organizat voluntarii în armata română. Vasile Dîncu a transmis faptul că ar urma să existe două tipuri de voluntari, cei care vor fi în rezervă și cei care vor efectua și stagiul militar.

Astfel, în România ar urma să existe două tipuri de voluntari în armată, cei care vor fi voluntari în rezervă și cei care vor efectua voluntar stagiul militar. Dîncu a explicat că viitoare lege va urmări să atragă oameni tineri în armată.

Cum vor fi organizați voluntarii din armata română

În timpul vizitei de la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca, Vasile Dîncu a vorbit despre noua lege, ce urmează să fie gata în curând.

„Sunt bucuros să lansăm în această perioadă şi în viitor câteva oferte pentru a aduce voluntari în Armata Română, în două variante, atât voluntari în rezervă, cât şi stagiul militar voluntar. Va apărea într-o lege pe care o vom publica foarte repede. Vom încerca prin aceasta să înnoim, să aducem oameni tineri în armată şi cred că devine atractivă cariera de militar”, a declarat ministrul Vasile Dîncu, potrivit Digi24.

România ar putea produce drone și minisubmarine

Vasile Dîncu a anunțat săptămâna acesta că România ar putea produce drone și minisubmarine, dar și alte arme pentru apărare.

„O să avem, cel puțin subansamble, vom avea producții de drone în România cu siguranță, vom avea producțiile de minisubmarine, vom avea producții legate de armament și în zona blindatelor cu siguranță (…) Din anii care vin, doi-trei ani vom avea deja producție, am putea chiar mai repede să avem și există elemente care au început deja, elemente ale unor joint venture-uri făcute cu țări importante, Germania, Italia, Statele Unite, Israel. Avem deja unități care funcționează.

Avem o parte din industria noastră de apărare, mai ales privată, care funcționează foarte bine și avem deja unități de mentenanță”, a declarat Vasile Dîncu. 

Urmăriți B1TV.ro și pe