Un important fermier român și-a închis toate conturile la băncile austriece. Îndemnul său la unitate și demnitate pentru toți românii

Un important fermier român și-a închis toate conturile la băncile austriece. Îndemnul său la unitate și demnitate pentru toți românii
Dimitrie Musca sursa: facebook

Un important fermier din ţară, arădeanul Dimitrie Muscă, a decis, joi după-amiază, după refuzul Austriei de a vota intrarea României în Schengen, închiderea tuturor conturilor firmelor sale la băncile austriece. Gestul său este o formă de protest faţă de umilirea țării nostre iar exemplul a fost urmat și de alți români revoltați.

Dimitrie Muscă a declarat că, imediat după ce Austria a votat împotriva aderării României, a transmis angajaţilor firmelor sale să închidă conturile la băncile austriece.

În plus, acesta a anunțat că nu va mai da niciun ban pe combustibilul de provenienţă austriacă pentru campaniile sale agricole, în condiţiile în care foloseşte anual până la 1.500 de tone de motorină – menționează Știri Diaspora.

Dimitrie Muscă deține Combinatul Agroindustrial Curtici și gestionează ferme care au în total 50.000 de porci, 3.000 de vaci, 7.600 de hectare de terenuri agricole şi 36 de magazine de desfacere, în special pentru carne, produse din carne şi lactate.

„Eu o să dau acest mesaj că închid conturile la toate contactele din telefonul meu. La toată lumea dau. Dacă am reacționat și probabil că nu toți vom reacționa dar, o parte sunt convins că vor reacționa. Să fim buni români și dovadă că am primit și mesaje pozitive și sper cel puțin. Eu am două conturi și la CAI OLARI, și la Curtici. Prin ele rulam cam o treime prin BCR și două-trei prin BRD. Nu știu unde voi transfera banii încă dar aceasta este măsură la care m-am gândit imediat aseară când am văzut discuția. M-am gândit să închid și astăzi închidem. Am dat hârtia contabililor să închidă conturile”, a declarat afaceristul român citat de agrointel.ro.

Dimitrie Muscă: „Eu cred că românii trebuie să fie acum uniţi şi să facă la fel”

„Am dispus închiderea conturilor la băncile austriece pentru firmele mele din Curtici şi Olari, iar procedurile sunt deja în curs.

Eu cred că românii trebuie să fie acum uniţi şi să facă la fel.

Nu vreau să mai lucrez în veci cu băncile austriece. În plus, nu mai cumpăr motorină de la companiile austriece. Eu folosesc anual, pentru a lucra cele 7.600 de hectare de terenuri agricole, între 1.000 şi 1.500 de tone de motorină”, a spus Dimitrie Muscă, pentru Agerpres.

Îndemnul său pentru români „să nu-şi mai cheltuie banii pe produse austriece sau pe excursii în această ţară”

„Nu e drept ca o Europă întreagă să te susţină şi doar Austria să se opună fără motiv.

Toţi românii ar trebui să fie uniţi acum, pentru că noi suntem cei care suferim când mergem în străinătate şi stăm în vămi ore întregi.

E păcat de timpul nostru, trebuie să fim uniţi şi să arătăm asta şi Austriei”, a transmis fermierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti