Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege: „Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiți și pentru cel mai negru scenariu”

Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege: „Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiți și pentru cel mai negru scenariu”
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, susține că pentru această iarnă românii trebuie să fie pregătiți și pentru cel mai negru scenariu și în niciun caz nu trebuie să fie mulțumiți cu limita de 80% impusă de Uniunea Europeană, ci să meargă spre 90% sau 95%, potrivit profit.ro.

Vicepreşedinte ANRE: Trebuie să fim pregătiţi pentru cel mai negru scenariu în această iarnă

Zoltan Nagy-Bege a avertizat că ne așteaptă o iarnă foarte complicată, și nu din punct de vedere meteorologic, ci al asigurării aprovizionării cu gaze și energie, pentru că sunt foarte multe lucruri impredictibile.

„Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiți și pentru cel mai negru scenariu, trebuie să avem pe masă absolut toate soluțiile posibile și imposibile pentru a trece peste această iarnă”, a transmis vicepreședintele ANRE.

Acesta este de părere că „trebuie să umplem depozitele de înmagazinare de gaze la maximum posibil”.

„Nu știu ce se va întâmpla în piață, nu știu dacă va exista import de gaze din Rusia sau din alte surse și atunci este foarte bine că Dispecerul spune lucrurilor pe nume și se pregătește și pentru cel mai negru scenariu. Este important să fim pregătiți și pentru acest lucru, pentru ca să știm ce avem de făcut”, a precizat Zoltan Nagy-Bege.

Urmăriți B1TV.ro și pe