Alertă METEO: Cod portocaliu de vreme severă în România. Când începe URGIA

Alertă METEO: Cod portocaliu de vreme severă în România. Când începe URGIA

În următoarele 48 de ore, ne vom afla în continuare sub influenţa unui aer de origine tropicală, urmând ca prin zona Europei central-nordice să pătrundă o masă de aer mai răcoros. Pe fondul valorilor termice ridicate şi a umezelii aerului ce va marca o creştere treptată mai ales în jumătatea vestică a ţării, convecția termică va fi puternic susţinută în cursul după-amiezilor şi al serilor, mai ales la deal şi la munte, dar local şi în restul ţării.

Vom avea parte de o instabilitate atmosferică destul de pronunţată, mai ales pe partea vestică și de nord-vest, iarumezeala aerului şi apa precipitabilă vor atinge valori considerabile, ce vor favoriza aversele cu caracter torenţial, cumulând cantităţi mari de apă într-un interval scurt de timp, ce probabil vor conduce la producerea viiturilor rapide mai ales în zonele deluroase şi montane. Izolat se pot forma supercelule, mai ales în vestul şi nord-vestul extrem, care vor da naştere unor fenomene mai violente – vijelii şi grindină.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice (averse, posibil cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului, temporar cu aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină) se vor semnala local şi în Transilvania, Maramureş, Moldova şi posibil în nordul Olteniei şi al Munteniei.

Ultima oră
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)