Amenințare de Ziua Națională, la Alba Iulia: ‘Îi vom opri în drum și îi vom baga la loc în barăci. Este sfidare la adresa românilor’ (FOTO)

Amenințare de Ziua Națională, la Alba Iulia: 'Îi vom opri în drum și îi vom baga la loc în barăci. Este sfidare la adresa românilor' (FOTO)

Un ONG din București a declarat ”război total” gărzii austrice care defilează prin Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia.

Deși în programul oficial al manifestărilor dedicate Zilelor Naționale nu apare nicio defilare a gărzii, “NEAMUNIT” amenință pe Facebook că va boicota parada de 1 Decembrie.

”Este sfidare la adresa românilor care s-au jertifit pentru eliberarea Transilvaniei”, spune membrii ONG-ului, potrivit alba24.ro.

În acest sens aceștia ar fi trimis o petiție către Primaria Alba Iulia, Prefectura Județului Alba, Consiliului local Alba Iulia, și Ministerului Culturii și Identității Naționale prin care cer oprirea definitivă a activităților desfășurate de garda austriacă.

Dacă autoritățile nu vor lua măsuri, ONG-iștii spun că gărzile nu vor trece de ei.

“Îi vom opri în drum și îi vom baga la loc în barăci. Și vom fi în numar mare la Alba de Centenarul Unirii…”

Într-un alt comentariu postat pe Facebook, membrii din asociație susțin că ”va fi bătaie cine îi dă jos de pe cai și îi bagă la loc în barăci”.