Anca Sigartău și-a depus demisia din funcția de manager al Teatrului din Bacău: Nu accept minciunile sfruntate cum că au fost deturnate fonduri la Festivalul Theaterstock

Anca Sigartău și-a depus demisia din funcția de manager al Teatrului din Bacău: Nu accept minciunile sfruntate cum că au fost deturnate fonduri la Festivalul Theaterstock
Foto: Facebook/ Anca Sigartau

Teatrul Bacovia din Bacău se află în mijlocul unui scandal după organizarea Festivalului Theaterstock, în luna august. Conform Ziarului de Bacău, evenimentul a costat 400.000 de euro și se ridică serioase semne de întrebare privind cheltuirea banilor publici.

Managerul teatrului, actrița Anca Sigartău a fost acuzată de presa locală că a fost şi organizator al evenimentului, şi protagonist remunerat în mai multe spectacole ale festivalului Theaterstock. (Detalii AICI)

În acest context, actriţa anunţă pe Facebook, că renunţă la funcţia de la teatrul băcăuan.

Eu am decis sa-mi depun demisia.
Daca primaria decide sa mi-o accepte atunci lucrurile sunt clare: nu sunt un om dorit aici. Daca nu, imi doresc din toata inima ca lucrurile sa se indrepte.
Trebuie sa stiti ca nu cer lapte si miere, nu cer aranjamente si lipsa de reactie. Sa fiu criticata- atunci cand e cazul, sa raspund conform legii pentru managementul acestei institutii si fiecare proiect pe care il propun. Lucru pe care am incercat sa il fac cu maxima transparență, am depus un raport financiar, am aratat pe ce am cheltuit banii
”, scrie Sigartău pe rețeaua de socializare.

Totodată, acrița spune că THEATERSTOCK a fost o performanță pentru oras, a fost un eveniment reușit care pune bazele unei dezvoltări ulterioare.

A fost realizat impotriva tuturor probabilitatilor, nimeni nu ne dadea nicio sansa. Au fost puse bețe in roate de la inceput pana la final, am incercat sa le depasim. Si am facut un eveniment care a costat mai putin din 10% cat ar fi trebuit sa coste. Oameni buni ar trebui sa stiti asta – s-au facut eforturi imense de negociere, a fost protejat interesul teatrului pana la ultimul leu. NU ACCEPT MINCIUNILE SFRUNTATE CUM CA AU FOST DETURNATE FONDURI. SI PROVOC PE ORICINE DIN BACAU SA REALIZEZE UN EVENIMENT SIMILAR CU FINANTAREA DE LA PRIMARIE PE CARE AM AVUT-O NOI. Stiu ca am facut tot posibilul sa fac un lucru bun pentru teatru si oras si nu vreau sa fiu calcata in picioare pentru asta”, adaugă Anca Sigartău.