Anestezia digitală The Wand®

Anestezia digitală The Wand®

Tehnologia digitală în avantajul pacientului

Frica de injecție cauzează, deseori, anxietate și reprezintă unul dintre motivele pentru care pacienții amână vizita la medicul stomatolog, numeroase studii relevând faptul că aproximativ 23% din populație este extrem de anxioasă atunci când vine vorba de tratamentele stomatologice.

Însă, în același timp, medicina înregistrează în mod constant progrese, iar tehnologia reprezintă o parte importantă din acest proces, astlfel încât, cu ajutorul anesteziei digitale avem dovada că, în sfârșit, se pot realiza tratamente dentare fără durere și fără anxietate.

The Wand® este un dispozitiv special conceput pentru a administra soluția anestezică lent, cu o presiune constantă, indiferent de rezistența opusă de țesuturi. De asemenea, rata de injectare a anestezicului se află sub pragul la care apare senzația de durere, așadar, fară disconfort. Din acest motiv, pacienții realizează că substanța anestezică le-a fost administrată deja abia în timpul procedurii, în momentul instalării efectului anesteziei.

Injecțiile locale nedureroase reprezintă un deziderat pentru toți medicii stomatologi, întrucât acestea au un impact semnificativ în ceea ce privește comportamentul pacientului și gradul de acceptare al anesteziei, precum și eficiența tratamentului. Studiile realizate pe dispozitivul The Wand® atestă faptul că anestezia asistată de computer este de două sau chiar de trei ori mai puțin dureroasă în comparație cu anestezia clasică.

Pe lângă senzația redusă de disconfort resimțită în momentul injectării, anestezia digitală este responsabilă de mai puțină durere post-operatorie, uneori spre deloc și nu cuprinde anestezia părților moi: buze, obraji sau limba, astfel că pacienții au posibilitatea să își continue activitățile zilnice imediat după vizita la medicul stomatolog.

„’Anestezia digitală The Wand® a revoluționat complet natura practicii stomatologice, o ramură a medicinii care, de-alungul timpului, nu s-a bucurat de cea mai bună reputație în ceea ce privește confortul pacientului în timpul actului medical. Personal, cred foarte mult în această tehnologie pentru că, alături de un tratament eficient și predictibil, îmi place să le ofer pacienților mei și o experiență plăcută și relaxantă, lipsită de durere’’Dr. Andreea Stan, medic specialist endodonție în cadrul DENT ESTET.

Sistemul de anestezie digitală The Wand® are un design inovativ, asemenea unui stilou, este ușor de mânuit și dispune de vizibilitate sporită și aspirație automată.

O particularitate a acestui dispozitiv este că permite anestezia mai multor dinți maxilari (de la premolarul doi la incisivul central, unilateral) printr-o singură puncție, fără a amorți și părțile moi ale cavității orale. Acest aspect este deosebit de important în stomatologia estetică, întrucât poate fi realizată analiza zâmbetului atât în timpul tratamentului, cât și imediat după acesta.

The Wand® prezintă semnificativ mai puțin disconfort în primele 15 secunde de administrare a anesteziei palatinale față de anestezia clasică. Acest lucru se datorează injectării cu o presiune și un debit controlat, astfel încât soluția anestezică este administrată la nivelul osului și al anatomiei neurovasculare, fără a mai difuza substanța în țesuturile moi înconjurătoare.

În cazul anesteziei clasice, orice modificare a presiunii, în sensul creșterii ei, rezultă într-un debit mai mare al soluției anestezice, prin urmare țesuturile se destind, cresc în volum și apare senzația de durere. Mucoasa palatinală ce tapetează bolta palatină (cerul gurii) este densă, astfel că senzația de durere în cazul anesteziei clasice este și ea crescută.

Folosind The Wand®, cantitatea de substanță anestezică administrată este mai redusă, iar efectul acesteia se instalează la aproximativ două minute după injectare. Efectul anesteziei The Wand® se menține între 45 și 90 de minute, devenind astfel o metodă mai predictibilă pentru actul terapeutic, dar și mai confortabilă pentru pacient.

Beneficiile acestui dispozitiv sunt numeroase și importante:

  • O rată de injectare controlată, deoarece debitul și presiunea de injectare a soluției anestezice sunt controlate automat în timpul administrării anesteziei;
  • Anestezicul este administrat cu o rata precisă, sub pragul de durere al pacientului;
  • Debitul constant crește semnificativ predictibilitatea anesteziei;
  • Trauma mecanică post-operatorie cauzată de mușcătură accidentală a limbii, obrazului sau buzei este redusă;
  • Prin intermediul a doar două puncții, se pot anestezia 10 dinți maxilari (dinții vizibili în surâs), o tehnică extrem de utilă în stomatologia estetică;
  • Se poate anestezia un singur dinte, fără anestezie colaterală;
  • Anesteziază eficient dinții care suferă fenomene dureroase acute precum pulpita acută ireversibilă;
  • Poate ajuta în protocolul de diagnosticare al dintelui cu patologie, atunci când durerea este iradiată, iar pacientul nu poate indica sursa ei.
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”
19:28 - Vladimir Putin a vorbit mai degrabă ca un taximetrist nervos decât ca un șef de stat, arată o analiză The Guardian. Discursul președintelui rus, „un set de clișee conspiraționiste incredibil de analfabete”