ANM: Ninsori abundente, vânt de până la 45 de km/h și temperaturi de până la -10 grade în sudul țării. Vezi prognoza meteo

ANM: Ninsori abundente, vânt de până la 45 de km/h și temperaturi de până la -10 grade în sudul țării. Vezi prognoza meteo
Foto: enational.ro

Potrivit meteorologilor, în orele următoare va continua să ningă în București și în partea de sud a țării și se va forma un nou strat de zăpadă de circa 30 de centimetri. Vântul va avea intensificări de până la 60 de kilometri pe oră. Totuși, după expirarea codului portocaliu, fenomenele meteorologice se vor restrânge.

Avertizarea de cod portocaliu emisă de ANM este valabilă până marți la 2:00 AM, pentru sudul și sud-estul țării. ”După aceea intră cel de-al treilea mesaj, tot cod portocaliu, care se va restrânge la Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea. În acest interval de timp va continua să ningă destul de abundent, iar vântul va avea intensificări de 40-45 km/h la rafală” a menționat un meteorolog ANM.

În aceeași perioadă, vântul nu va mai viscoli la fel ca până acum, dar cantitățile de zăpadă vor fi mai mari. Până mâine la ora 14:00, stratul nou de zăpadă ar putea ajunge chiar și la 50 de metri.

„Temperaturile mai cresc. Astăzi (luni n.r.) vor fi valori de la -10 la zero grade, noaptea care urmează nu aduce temperaturi prea scăzute pentru că rămânem cu nebulozitate multă. Vor fi valori între -12 și -20 de grade” a spus meteorologul.

Totodată, meteorologul a anunțat că vremea se ameliorează în cursul zilei de mâine și că ninsorile și vântul se vor restrânge treptat spre seara de marți.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

Marți va continua să ningă în estul și sud-estul iar vântul va mai sufla cu viteze de până la 60 de km/h și va viscoli zăpada. Temperaturile vor fi mai scăzute în Moldova, minimele ajungând până la -20 de grade.

Miercuri se va semnala ger și ceață mai ales dimineața. Pe arii relativ extinse va ninge (Moldova și Dobrogea), în special după-amiaza şi noaptea, iar vântul va prezenta intensificări mai ales la munte. Spre seară ninsorile se vor opri iar vântul va mai slăbi în intensitate.

Joi ninsorile se vor restrânge spre nordul teritoriului. Vântul va sufla moderat iar temepraturile minime se vor situa între -6 și -16 grade.

Prognoza meteo de la sediul ANM

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_15844').select();" id="embed_text_15844" />