ANP îl contrazice pe Nicușor Constantinescu: „Deținutul beneficiază de toate condițiile necesare în Spitalul Penitenciarului Rahova” (VIDEO)

ANP îl contrazice pe Nicușor Constantinescu: „Deținutul beneficiază de toate condițiile necesare în Spitalul Penitenciarului Rahova” (VIDEO)
Foto: observator.tv

Administraţia Naţională a Penitenciarelor îl contrazice pe Nicuşor Constantinescu. ANP a precizat că baronul de Constanţa beneficiază de toate condiţiile necesare în cadrul Spitalului Penitenciarului Rahova.

Răspunsul vine ca urmare a unei solicitări B1 TV, după ce apropiaţii preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa s-au plâns că acesta nu este tratat corespunzător.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor susţin că lui Nicuşor Constantinescu are parte de asistenţă medicală adecvată.

„În funcţie de rezultatele evaluării stării de sănătate a unei persoane, la momentul depunerii, administraţia penitenciarului dispune măsurile care se impun pentru asigurarea asistenţei medicale de specialitate, atât în cadrul reţelei sanitare proprii, cât şi prin colaborarea cu reţeaua sanitară publică. În acest context, subliniem că toate persoanele custodiate, luate în evidenţă cu afecţiuni medicale, beneficiază de monitorizarea acestora, prin examinări/reevaluări medicale de specialitate, efectuate atât de către personalul medical al administraţiei penitenciare, cât şi de cel al reţelei sanitare publice”, se menționează într-un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Reacţia ANP vine ca urmare a unei solicitări făcute de B1Tv. Totul după ce rudele şi apropiaţii baronului de Constanţa s-au plâns că acesta nu beneficiază de asistenţa unui medic oncolog. De asemenea, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a acuzat şi faptul că în spitalul Penitenciarului Rahova este mult prea frig.

Nicuşor Constantinescu s-a întors din Turcia pe 6 noiembrie. Imediat cum a aterizat, baronul a fost preluat de poliţişti şi dus direct la Tribunalul Bucureşti pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă. Şi nu a fost singura instanţă. Pentru că este cercetat în mai multe cauze, la câteva zile după întoarcerea în ţară şi Tribunalul Constanţa a confirmat arestarea preventivă.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a mai primit o lovitură din partea anchetatorilor. El este cercetat acum şi într-ul alt dosar penal, cel de-al treilea, tot pentru abuz în serviciu şi spălare de bani. Potrivit procurorilor, prejudiciul în dosar depăşeşte un milion de lei.

Nicușor Constantinescu, contrazis de ANP