Ansamblul de fântâni din zona Unirea este reabilitat din fondurile Apa Nova (VIDEO)

Ansamblul de fântâni din zona Unirea este reabilitat din fondurile Apa Nova (VIDEO)

Lucrările de reabilitare a fantanilor din zona Unirea sunt derulate de societatea Apa Nova din bugetul propriu. Bugetul alocat acopera renovarea tuturor celor 17 fântâni din centrul Capitalei. Proiectul a demarat in data de 8 mai si presupune interventii de amploare, atât la nivel de elemente arhitecturale, câtși la nivel tehnic.

Conform datelor primite dela Apa Nova, procesul include repararea sau refacerea pereților laterali ai fântânilor, care includ ornamenteși elemente arhitecturale, dar si înlocuirea instalațiilor, echipamentelor, luminilor, camerelor tehnice, placărilor, mozaicurilor,și a altor elemente arhitecturale ori ornamentale din interiorul fântânilor perimetrale.

Apa Nova: “Interventiile sunt de amploare, de la instalatii la ornamente, din considerente ce tin de uzura fizica. nu se demoleaza fantanile integral, ci doar portiuni din zidurile de imbinare. starea de degradare permite retinerea în noua lucrare a cel mult 10% din partea placată.”

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Starea de degradare a constructiilor este avansata, intrucat de mai bine de 30 de ani aceste fântâni nu au fost renovate in totalitate, ci doar au avut loc interventii punctuale. Amanarea lucrarilor ar fi condus la costuri de refacere si mai mari, ca sa nu mai vorbim despre impactul unor contructii de acest fel intr-o zona ultracentrala a Capitalei.

Din cauza uzurii fizice avansate, se poate retine în noua lucrare cel mult 10% din partea placată. Zidul de îmbinare dintre fântâni va comporta lucrări de demolare deoarece tehnologia care va fi inclusă în fântâna din cadrul noului proiect impune existența unei suprafețe plane neobturată de pereți. Acest perete este singura zonă care comportă astfel de intervenții.

Lucrarile sunt realizate in perioada mai- septembrie 2018, iar alimentarea cu apa a fantanilor se va intrerupe in acest interval de timp, urmand a fi reluata dupa finalizarea lucrarilor. De asemenea, exista posibilitatea ca traficul sa fie restrictionat temporar pe banda1, infunctie de lucrarile desfasurate.

In urma modernizarii, fantanile din acest perimetru vor deveni un punct central de atractieurbana, ce va oferi bucurestenilor un spectacol de apa, lumini si muzica, in 4 regimuri de functionare: regim de zi, seara, respectiv noapte, de luni pana vineri, iar in weekend va functiona in regim de spectacol stradal.

Apa Nova Bucuresti va efectua aceste lucrari in cadrul unui program de investitii din fonduri proprii, in valoare de 7 milioane de euro, in baza obligatiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primaria Municipiului Bucuresti.