Arabia Saudită: Peste două milioane de musulmani au pornit în pelerinajul la Mecca

Arabia Saudită: Peste două milioane de musulmani au pornit în pelerinajul la Mecca
Foto: adevarul.ro

Sute de mii de musulmani au mers marți dinspre Mecca spre valea Mina, în prima zi de hajj, într-unul dintre cele mai mari pelerinaje anuale din lume.

Anul acesta, peste două milioane de musulmani vor lua parte la hajj, potrivit autorităților saudite care s-au confruntat deja în 11 septembrie cu un accident grav — prăbușirea unei macarele pe Marea Moschee din Mecca. În urma acestuia, 108 de persoane au murit, iar 400 de persoane au fost rănite.

Arabia Saudită a mobilizat peste 100.000 de polițiști pentru a asigura securitatea pelerinajului.

Mulțimea a început să se îndrepte marți dimineață, pe jos, în autocare sau în trenuri, spre valea Mina, aflată la câțiva kilometri est de Mecca, unde a fost amenajată o imensă tabără de corturi, scrie Agerpres.

Numită ziua „Tarwiah”, această primă etapă de hajj era folosită de pelerinii din timpurile străvechi pentru a-și adăpa animalele și a face provizii de apă până la Muntele Arafat, situat la 10 kilometri sud-este de Mina.

Ultima oră
09:58 - Referendum de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. PSD a început să strângă semnături
09:34 - Furtunile au produs pagube majore în Moieciu. Zeci de turiști au rămas izolați, după ce drumul principal a fost distrus
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)