Argeş: Tentativă de jaf la o Primărie. Hoţii au fugit la vederea poliţiştilor

Argeş: Tentativă de jaf la o Primărie. Hoţii au fugit la vederea poliţiştilor
Foto: ct.gov

Mai mulți bărbaţi cu feţele acoperite cu cagule au pătruns, miercuri dimineaţă, în sediul Primăriei comunei argeşene Recea, şi l-au bătut pe paznic, încercând să fure bani, informează Mediafax. Aceştia au fugit când au văzut o patrulă de jandarmi şi poliţişti.

Din primele cercetări reiese că patru sau cinci bărbaţi l-au bătut pe paznic şi au deschis un fişet, în căutare de bani, dar au văzut pe fereastră poliţiştii şi au fugit din clădire pe uşa din spate, abandonând la faţa locului maşina cu care veniseră.

„Mai mulţi bărbaţi au intrat în sediul Primăriei comunei argeşene Recea, l-au bătut pe paznic şi au încercat să fure bani. La un moment dat, în timp ce căutau casa de bani şi scotoceau printr-un fişet, bărbaţii cu feţele acoperite cu cagule, probabil patru sau cinci, au văzut pe fereastră un autotuturism în care patrulau jandarmi şi poliţişti aflaţi în misiune, astfel că au fugit din clădire pe uşa din spate, abandonând la faţa locului maşina cu care veniseră, un Audi cu numere de înmatriculare de Bulgaria”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Paznicul Primăriei a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Costeşti pentru a primi îngrijiri medicale.
Patru suspecţi că au comis tentativa de jaf şi l-au bătut pe paznic au fost prinşi de poliţişti într-un  filtru rutier, în timp ce mergeau cu o maşină pe şoseaua Piteşti-Costeşti-Alexandria, fiind duşi la Poliţia Costeşti pentru audieri.

Bărbaţii au fost prinşi după ce au încercat să-i ofere două sute de lei unui localnic pentru a-i transporta cu maşina spre Alexandria, potrivit reprezentaţilor Poliţiei Judeţene Argeş.

„Cele patru persoane au fost duse la Poliţia din Costeşti unde vor fi audiate pentru a se stabili împrejurările în care au comis infraţiunile. Cercetările noastre arată că ei erau în clădirea primăriei în momentul comiterii tentativei de tâlhărie, iar poliţiştii au văzut autoturismul suspect cu care au venit, un Audi cu numere de înmatriculare de Bulgaria. În momentul în care oamenii legii s-au apropiat de primărie suspecţii au fugit pe câmp sărind peste gardurile câtorva gospodării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu, care a precizat că cei patru nu au reuşit să fure nimic din sediul Primăriei.