Avarie majoră în Bacău: 150.000 de persoane nu au apă de două zile, iar 7 instituții de învățământ au fost închise din lipsă de căldură (VIDEO)

Avarie majoră în Bacău: 150.000 de persoane nu au apă de două zile, iar 7 instituții de învățământ au fost închise din lipsă de căldură (VIDEO)

De două zile, 150.000 de locuitori din Bacău trăiesc ca în Evul Mediu, fără apă la robinet. Oamenii au făcut drumuri lungi până la izvoarele din localităţile vecine, unde au stat la coadă şi câteva ore. Din cauza lipsei apei, nici căldură nu a fost în Bacău. Iar patru licee, o şcoală, o grădiniţă şi o creşă rămân închise luni și marți.

Într-o intervenție telefonică pentru B1TV, primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a precizat că de vină este o conductă, la care a avut loc o avarie și în vara lui 2016, și care este foarte veche și din această cauză apar defecțiuni.

"Este vorba de aceeași conductă, care este veche de 30 de ani, și la care am avut avarie și asta vară. Este de proastă calitate, nu au fost schimbate aceste conducte de 26 de ani, nu a fost conceput un sistem de avarie, au fost inlocuiti doar 6 metri de conductă", a afirmat primarul din Bacău.

Cosmin Necula a precizat că începând de luni dimineață s-a reluat distribuirea de apă în municipiu, pentru moment aceasta fiind la presiune scăzută, dar acest lucru se va remedia până la orele amiezii.

În ceea ce privește problema instituțiilor de învățămând ce au fost închise din cauza lipsei căldurii, primarul Bacăului a afirmat că sunt semne că situația s-a remediat la unul dintre licee și se fac eforturi pentru a asigura condiții optime pentru toate școlile.

Avarie majoră în Bacău: 150.000 de persoane nu au apă de două zile, iar 7 instituții de învățământ au fost închise din lipsă de căldură

#DIRECT_ONE_frxa8w#

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE