Băsescu: Acum când liderii europeni anunță închiderea frontierelor, România trebuie să înțeleagă că presiunea pe frontierele sale va crește enorm

Băsescu: Acum când liderii europeni anunță închiderea frontierelor, România trebuie să înțeleagă că presiunea pe frontierele sale va crește enorm
Foto: facebook.com/PresedinteleTraianBasescu

Fostul președinte Traian Băsescu atrage atenția, printr-un mesaj postat pe Facebook, asupra faptului că, odată cu închiderea frontierelor unor state europene, în contextul crizei refugiaților, presiunea asupra granițelor României va crește foarte mult.

”Acum când liderii europeni se trezesc din euforia populismului și unii după alții anunță închiderea frontierelor România trebuie să înțeleagă că presiunea pe frontierele sale va crește enorm. Acesta va fi testul major al capacității noastre de a fi buni europeni”, notează fostul președinte.

Astfel, Traian Băsescu susține că Executivul ar trebui să consolideze protejarea propriilor frontiere, dar că nu este nevoie ca armata să fie trimisă la granițe.

”Guvernul trebuie să consolideze imediat protejarea propriilor frontiere. România nu are nevoie să-și trimită armata la granițe. Ar fi un semn de slăbiciune și noi nu suntem neputincioși”, mai precizează Traian Băsescu.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)