Cătălin Predoiu cere verificări de urgență la Administrația Națională a Penitenciarelor după ce un inculpat suspect de coronavirus a fost dus în sala de judecată

Cătălin Predoiu cere verificări de urgență la Administrația Națională a Penitenciarelor după ce un inculpat suspect de coronavirus a fost dus în sala de judecată
Foto: Facebook / Cătălin Predoiu

Ministrul interimar al Justiției, Cătălin Predoiu, solicită verificări de urgență la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), după ce un bărbat, suspect că ar fi infectat cu noul coronavirus, a fost transportat la Tribunalul București și a fost ținut mai multe ore în sediul instanței.

Deținutul venea de la Penitenciarul Rahova și avea documente care dovedeau că este suspect de infectarea cu COVID-19.

Imediat ce s-a aflat care este situația inculpatului, conducerea Tribunalului București a decis să suspende toate ședinţele de judecată de la secţiile penale.

Informaţia a fost confirmată pentru Agerpres de un avocat prezent în sala de judecată.

„La TB secţia penală (sala 139) ne-a suspendat şedinţa pe motiv de coronavirus. A fost adus un arestat care avea referat de la medic că e suspect de coronavirus”, spune avocatul pe un grup de WhatsApp.

În acest moment, 35 de persoane se află în carantină instituționalizată pe teritoriul României, iar pentru 10.771 de persoane a fost instituită măsura autoizolării la domiciliu.

Pe teritoriul României au fost confirmate, până acum, șase cazuri de infectare cu COVID-19. Cel mai recent este cel al unui bărbat de 71 de ani, din Suceava, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.