Caz șocant: Un băiat a fost sacrificat în cadrul unui ritual voodoo!

Caz șocant: Un băiat a fost sacrificat în cadrul unui ritual voodoo!
Foto: dailymail.co.uk

Jurnaliştii britanici au relatat în detaliu tragicul sfârşit al lui Ikpomwosa – Adam, conform poliţiei londoneze – un copil în vârstă de cinci ani din Nigeria al cărui trup mutilat a fost descoperit plutind pe Tamisa, informează Daily Mail.

Cadavrul lui Adam a fost găsit plutind pe râu, în apropierea şantierului teatrului Globe, pe data de 21 septembrie 2001.

La scurt timp după acesta, cadavrul mutilat avea să fie numit  “trupul din Tamisa” (the Torso in the Thames), autorităţile descoperind că trupul copilului de cinci ani fusese tranşat.

Potrivit primului raport oficial, “capul, braţele şi picioarele au fost tăiate cu o deosebită precizie, iar organele interne conţin cantităţi mari de plante necunoscute, urme de seminţe de calabar, şi cel mai surprinzător foiţe de aur”.

După aceasta, autorităţile au decis să “boteze” corpul, aşteptând o reacţie negativă din partea presei şi a opiniei publice şi astfel riscând ca tot cazul să fie considerat o “crimă fără victimă.”

“Numele lui este Adam”, declara în 2001 Comandantul Andy Baker, “şi până nu îl identificăm, până nu-i descoperim familia, noi suntem familia lui.”

Un caz încă nerezolvat după zece ani

La zece ani după tragicul eveniment, criminalul nu a fost încă găsit, însă a apărut un indiciu important: numele copilului.

În urma unei analize complexe a osemintelor, specialiştii britanici au descoperit că acesta nu putea fi din Marea Britanie, întrucât urmele de stronţiu, plumb şi cupru găsite de cercetători erau de 2.5 ori mai mari decât cele ale unui copil britanic.

Concluzia la care s-a ajuns este că Adam vine din Vestul Africii, cel mai probabil Nigeria. La o cercetare mai atentă specialiştii  au descoperit că plantele din stomacul lui Adam cresc doar în regiunea oraşului Benin, capitala statului Edo, regiune din sudul Nigeriei.

Poliţişti aveau 3 indicii: copilul este nigerian, pantalonii scurţi pe care îi purta s-au vândut numai în Germania şi Austria, şi acesta era prima crimă rituală cu care se confrunta capitala londoneză.

Doctorul Richard Hoskins, specialist în religiile Africii, a intervenit în anchetă, declarând că planta de calabar găsită printre oseminte este foarte folosită în Africa, in special în ritualurile voodoo.

Hoskins a explicat ritualul crimei: “Corpul lui Adam a fost scurs de sânge, ca o ofrandă către cine ştie ce zei în care criminalii lui cred. Foiţele de aur au fost folosite pentru a face sacrificiul mai convingător în ochii zeului.”

“Sacrificiul animal este este foarte răspândit în Africa sub-sahariană, folosit de oameni pentru a evita mânia zeilor. Sacrificiul uman e văzut ca cea mai puternică formă de sacrificiu, iar sacrificarea unui copil este cea mai extremă formă. Din fericire, în Africa este foarte rară”, a declarat specialistul britanic.

Precizia tăieturilor şi lamele folosite confirmă varianta crime ritualice. Anumite ramuri ale vrăjitoriei Africane, în special în sudul continentului, folosesc membrele ca ingredient pentru “tratamente”. În unele cazuri organele interne pot fi folosite pentru poţiuni, iar degetele, ochii şi organele genitale sunt folosite pentru farmece.

Adam, sacrificat în cadrul unui ritual voodoo

La scurt timp după analiza specialiștilor poliţişti britanici au arestat o femeie din Nigeria pe aeroportul din Glasgow, aceasta întorcându-se din Germania. Femeia cerea azil pentru ea şi cele două fiice ale sale, dar ceea ce i-a surprins pe poliţişti a fost faptul că femeia făcea referire la “ritualurile religioase extreme” în care era implicat soţul său.

Controlând apartamentul femeii, poliţiştii britanici au descoperit o nouă dovadă – o pereche de pantaloni scurţi ca ai lui Adam – care făcea legătura între femeia arestată pe aeroportul din Glasgow şi crimă.

În Germania, copilul fusese văzut cu aceasta, cu puţin timp înainte ca el să dispară şi să fie ulterior găsit plutind pe Tamisa. În lipsa unor dovezi concludente, poliţia a fost nevoită să o elibereze, iar Joyce Osagiede a fost expulzată în Nigeria.

Jurnalistul britanic Ronke Phillips a reuşit să obţină un interviu cu Joyce Osagiede, care a declarat că în Germania avusese grijă de un copil al unui prieten, pe care l-a dat apoi unui bărbat pe nume Bawa, care urma să ducă copilul în Anglia.

Femeia povesteşte cum, după ce a ajuns în Anglia, l-a sunat pe Bawa, acesta spunându-i că Ikpomwosa a murit.

„L-au folosit pentru un ritual în apă”, a declarat femeia.

Aceasta nu este însă o situație singulară, autorităţile britanice raportând un alt caz de trafic de copii în 2005, când o fetiţă din Angola a fost adusă ilegal în Marea Britanie și torturată.

Tags: