Cercetătorii au studiat comportamentul persoanelor care citesc. Iubitorii de cărți sunt mai pozitivi și mai empatici

Cercetătorii au studiat comportamentul persoanelor care citesc. Iubitorii de cărți sunt mai pozitivi și mai empatici
foto: argumentpress.ro

Cercetătorii au descoperit că cititul ajută foarte mult persoanele să fie mai deschise și mai empatice, contrar numeroaselor opinii conform cărora cititul i-ar face pe oameni să fie mai izolați șți prinși în propriile gânduri.

La studiul realizat de specialiști de laUniversitatea Kingston din Londra au participat 123 de respondenți care și-au exprimat preferințele în ceea ce privește activitățile din timpul liber, potrivit Descoperă.

De asemenea, aceștia au fost întrebați și care este tipul lor de lectură preferat și relațiile lor cu ceilalți au fost testate pentru a se descoperi ce fel de comportament au și dacă posedă abilități empatice.

Astfel, cei care citesc mult sunt mai sociabili și au capacitatea de a empatiza mai ușor cu ceilalți, pe când cei care preferă alte activități, cum ar fi uitatul la televizor, au un nivel mai scăzut de empatie și sunt mai predispuși la un comportament asocial.

În ceea ce privește cititorii de ficțiune, acestea sunt persoanele cele mai empatice. Același rezultat a fost obținut și de studii precedente.