Cîmpeanu: Clasa pregătitoare este unul dintre motivele pentru care învăţămâtul românesc este lăudat la nivel internaţional

Cîmpeanu: Clasa pregătitoare este unul dintre motivele pentru care învăţămâtul românesc este lăudat la nivel internaţional
Foto: dantanasa.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu se va desființa clasa pregătitoare, printre motivele care au dus la această decizie fiind perfecţionarea dascălilor, reacţiile pozitive ale părinţilor, dar şi laudele primite ”de la nivel european” pentru acest proiect, informează Mediafax.

”În condiţiile în care învăţământul românesc are atâtea minusuri, aş vrea să spun că sunt mai multe lucrurile pentru care învăţămâtul românesc este lăudat la nivel european şi internaţional, dar avem doar câteva exemple: succesul elevilor noştri la Olimpiadele internaţionale şcolare, 266 de elevi au obţinut premii extrem de prestigioase la Olimpiadele internaţionale. Anul acesta, ţin să cred că performanţa va fi egalată. Mai sunt alte câteva motive, printre care se numără şi clasa pregătitoare, şi susţin necesitatea acestei clase pregătitoare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o declarație de presă la Timișoara.

Ministrul Educației a prezentat și motivele pentru care clasa pregătitoare va continua să funcționeze.

”Sunt cei trei ani de funcţionare în care s-au organizat cursuri de perfecţionare pentru lucruri specifice clasei pregătitoare şi dascălii români au urmat în mare parte aceste cursuri de pregătire. Au făcut eforturi pentru a asigura infrastructura necesară în condiţiile funcţionării clasei pregătitoare. Ce sens ar avea să desfiinţăm? Părinţii deja au o reacţie din ce în ce mai bună, chiar dacă la început au existat reticienţe. Aceste reticienţe au dispărut şi există un nivel de satisfacţie, lucru surprinzător de bun din partea părinţilor. Pentru aceste element ce sens ar avea să ne creăm alte probleme care ar bulversa sistemul de educaţie la nivelul respectiv?”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.