Cioacă, recurs la ICCJ: Fostul polițist consideră că soția sa nu a fost căutată ca și cum ar fi în viață

Cioacă, recurs la ICCJ: Fostul polițist consideră că soția sa nu a fost căutată ca și cum ar fi în viață

Au trecut 6 ani de la dispariţia Elodiei, iar fostul poliţist Cristian Cioacă îşi caută în continuare dreptatea prin instanţe. Acesta a făcut recurs la Curtea Supremă şi a încercat să-i convingă pe magistraţi că procurorii nu au procedat corect  Argumentul său poate fi hotărâtor: Cristian Cioacă spune că soţia sa nu a fost căutată prin Interpol în adevăratul sens la cuvântului, ca persoană în viaţă, cum cer procedurile obligatorii prevăzute de dreptul naţional şi internaţional în materie.

”Este o certitudine că soţia mea nu a fost căutată prin Interpol în adevăratul sens la cuvântului. (…) Este o certitudine că soţia mea nu a fost căutată ca persoană în viaţă potrivit procedurilor obligatorii prevăzute de dreptul naţional şi internaţional în materie.  (…) Cât priveşte căutarea ei în interiorul ţării, această căutare s-a făcut prin folosirea dispozitivului ADE 650, definit fără putere de tăgadă de către procurorul european un fals grosolan, o escrocherie ce putea fi cunoscută de procurorii români încă din 2010- fiind anchete jurnalistice (…) aşadar fapte notorii”, scrie în recursul depus de Cioacă.

Acesta a solicitat instanței supreme, prin avocatul său, Maria Vasii, înlocuirea arestării preventive cu o altă măsură preventivă neprivativă de libertate.

„Vă solicit (…) să dispuneţi scoaterea mea de sub puterea măsurii arestării preventive. (…) Vă solicit (…) să admiteţi recursul şi, în rejudecare, asupra oportunităţii menţinerii măsurii arestării preventive, să dispuneţi scoaterea mea de sub puterea măsurii arestării preventive (…), nefiind dovezi pertinente, neechivoce, rezonabile, că am săvârşit fapta de care sunt acuzat – cerinţa de bază pentru menţinerea măsurii arestării preventive”, mai scrie în contestația sa la arestul preventiv.

Şi Dan Diaconescu crede că fostul poliţist a fost reţinut pe nedrept, fără dovezi.

„Suntem la 6 luni de la dispariţie, la 6 ani, scuzaţi-mă, şi cu toate astea autorităţile noastre se arată neputincioase, în sensul că la ora asta n-au demonstrat nici că Cioacă este criminal, nici n-au demonstrat că Elodia este moartă sau vie, şi în opinia mea au făcut doar ceea ce au văzut pe la televizor. Americanii au o vorbă – decât să stea un nevinovat în puşcărie, mai bine un vinovat în libertate. La noi, prezumţia de nevinovăţie nu există, din păcate, în acest caz. La un om la care nu există decât suspiciuni, eu nu cred că el ar trebui să stea în arest preventiv”, a declarat realizatorul TV.

Cioaca acuza faptul ca sotia sa nu a fost cautata ca si cum ar fi in viata

Embed: