Constanţa: Polițiștii de frontieră au găsit, la o reţea de contrabandişti, peste 8 kilograme de bijuterii şi bunuri furate

Constanţa: Polițiștii de frontieră au găsit, la o reţea de contrabandişti, peste 8 kilograme de bijuterii şi bunuri furate

Poliţiştii de frontieră din Constanţa au găsit, joi, peste 8 kilograme de bijuterii din aur şi argint şi alte bunuri care ar proveni din furturi din diferite ţări ale Uniunii Europene la locuinţa unui membru al unei grupări de contrabandişti, scrie Mediafax.

Autoritățile au obținut, la sfârșitul lunii iulie, informaţii despre mai multe persoane din judeţul Constanţa implicate în introducerea în România a unor cantităţi considerabile de bijuterii din aur şi argint, provenite din furturi din locuinţe în diferite ţări ale Uniunii Europene.

Acestea erau aduse în țară printr-o firmă de trasport, coletele fiind ridicate la destinaţie de către membrii reţelei, care ulterior le comercializau.

Polițiștii de frontieră, cu ajutorul colegilor din cadrul Poliţiei Judeţen Constanţa, având sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului de caz, au prins în flagrant, joi, trei bărbaţi în timp ce ridicau cinci colete conţineau bunuri despre care existau suspiciuni că sunt furate din spaţiul UE.

În urma percheziților efectuate de polițiști la locuinţa unuia din membrii grupării, aflată în Constanţa, s-au ridicat 1.773 de bijuterii diverse din argint, în cantitate de aproximativ 6,3 kilograme, şi 211 bijuterii din aur, în cantitate de aproximativ 1,8 kilograme.

În locație s-au mai găsit un revolver cu un cartuş, 10 arme albe (săbii, macete, cuţite), trei statuete – considerate obiecte de artă, trei laptopuri, două tablete, trei televizoare LCD, 30 de ceasuri, opt telefoane mobile, 17 parfumuri, diferite articole de îmbrăcăminte, un aparat foto, tablouri, monede şi bancnote de colecţie, un autoturism marca BMW, în valoare de 9.000 de euro, şi diferite înscrisuri care au legătură cu cazul.

Suspecţii au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, fiind cercetaţi pentru contrabandă.

Urmăriți B1TV.ro și pe