Adriana Cotel, înlocuită din fruntea Institutului Clinic Fundeni: Protejată a lui Darius Vâlcov, aceasta a avut o ascensiune fulminantă sub PSD la guvernare / Cine i-a luat locul

Adriana Cotel, înlocuită din fruntea Institutului Clinic Fundeni: Protejată a lui Darius Vâlcov, aceasta a avut o ascensiune fulminantă sub PSD la guvernare / Cine i-a luat locul
Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE:Medicul Anca Coliţă este noul manager al Institutului Clinic Fundeni, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Schimbare la vârful Institutului Clinic Fundeni! Premierul Ludovic Orban a decis demiterea Adrianei Cotel de la șefia unității sanitare.Aceasta a fost numită în ultimele zile ale mandatului Sorinei Pintea în fruntea Ministerului Sănătății.

Adriana Cotel este cunoscută drept o protejată a lui Darius Vâlcov, aceasta având o ascensiune profesională fulminantă în ultimii ani.

Ea a fost numită în octombrie 2018 în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului, o instituție – cheie care arbitrează industria farmaceutică din România.

În ianuarie 2019, Dăncilă a numit-o pe Adriana Cotel preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial. Cotel o înlocuit-o în funcţie pe Alina Tănase, care a fost numită manager interimar la Fundeni la mijlocul lunii august.

Adriana Cotel a refuzat constant să-și publice CV-ul, deși răspunderea pe care a avut-o în CNAS și ANM a fost enormă: se îngrijește de soarta celor 16 milioane de asigurați din România și administrează un buget de 7 miliarde de euro.

Recorder a descoperit că pe lângă funcțiile primite în diverse instituții ale statului, biografia Adrianei Cotel ascunde o ascensiune cel puțin la fel de spectaculoasă și pe partea academică. În numai trei ani, a ajuns licențiată în Psihologie, masterandă, doctorand, asistent universitar și psiholog cu triplă specializare.

Înainte de a fi plasată de Vâlcov în vârful celor mai mari instituții din piața de sănătate, Adriana Cotel fusese specialist în biotehnologie la compania Alvogen Romania, un producător de medicamente activ pe piața internă.

Urmăriți B1TV.ro și pe