Credincioșii s-au strâns deja în fața Catedralei Sfântul Iosif din București, în așteptarea Papei Francisc: ‘Este emoționant, este onorant. Sunt sentimente frumoase, de întărire a credinței’ – Românii au rostit în cor RUGĂCIUNEA COLECTIVĂ (VIDEO, FOTO)

Credincioșii s-au strâns deja în fața Catedralei Sfântul Iosif din București, în așteptarea Papei Francisc: 'Este emoționant, este onorant. Sunt sentimente frumoase, de întărire a credinței' - Românii au rostit în cor RUGĂCIUNEA COLECTIVĂ (VIDEO, FOTO)
Foto: B1.ro / Ștefan Andrei

Papa Francisc va prezida, vineri, de la ora 18.10, Sfânta liturghie în Catedrala CatolicăSfântul Iosif din București.

Oamenii s-au strâns în fața lăcașului încă de la orele amiezii, transmite corespondentul B1.ro, Andrei Ștefan.În așteptarea Suveranului Pontif, Biserica a organizat un concert cu muzică religioasă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Foto: B1.ro /Andrei Ștefan

“Este emoționant, este onorant. Sunt sentimente frumoase, de întărire a credinței. Este un exemplu pentru mine. Are aceeși carismă ca și Preasfințitul Papa Ioan Paul al II-lea”, a spus o enoriașă.

Foto: B1.ro /Andrei Ștefa

“De abia am așteptat să vină. Îl primesc cu mare bucurie. Simt o liniște liniște în suflet”, a spus o altă credincioasă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

VIDEO: B1.ro / Ștefan Andrei

Foto: B1.ro /Andrei Ștefan

Tineri din București s-au oferit să ajute voluntar la buna desfășurare a acestui eveniment istoric în țara noastră.

“Să fiu voluntar este nemaipomenit. Să știi că poți ajuta la un astfel de eveniment de proporții este unic.Sunt foarte încântată de vizita Papei în România”, a spus una dintre tinerele voluntare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

VIDEO: B1.ro / Ștefan Andrei

În jurul orei 14.30, la Catedrala CatolicăSfântul Iosif, enoriașii au rostit rugăciunea colectivă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

VIDEO: B1.ro / Ștefan Andrei

În mediul online au apăut și primele imaginii din lăcașul sfânt.

Iată care va fi programul Papei Francisc în rumătoarele două zile

Sâmbătă, 1 iunie 2019: București – Șumuleu Ciuc – Iași – București

Laora 9.30, pontiful pleacă de la București cu avionul spre Bacău, după care merge cu elicopterul la Miercurea-Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia. Succesiv, papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice.

În jurulorei 17.00papa ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași. La17.30face o vizită la catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, papa se întoarce cu avionul la București.

Duminică, 2 iunie 2019: București – Blaj – Roma

Sfântul Părinte pleacă de la București cu avionul duminică, laora 9.00, cu direcția Sibiu, de unde merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, pontiful celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. Papa prezintă omilia celebrării euharistice și recită antifonul marian pascal ”Regina Coeli” (”Bucură-te, Regina Cerului”).

După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte are o întâlnire cu comunitatea rom din Blaj. În fine, în jurulorei 17.00, papa sosește cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun.

Papa Franciscpleacă din România cu avionulduminică, 2 iunie a.c., la 17.30, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale18.30. După nelipsita vizită la icoana Maicii Domnului ”Salus Populi Romani” din bazilica Santa Maria Maggiore, papa se întoarce la reședința sa din Casa ”Sf. Marta” din Cetatea Vaticanului.