Decizie de ultimă oră la Londra: micii prinți George și sora sa Charlotte vor participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Decizie de ultimă oră la Londra: micii prinți George și sora sa Charlotte vor participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a
Foto: Hepta - Zuma Press / Cover Images

Astăzi este ziua în care o lume întreagă își ia rămas-bun de la Regina Elisabeta a II-a, care va fi condusă pe ultimul drum, într-un eveniment la care vor fi prezenți peste un milion de oameni.

La înmormântarea Majestății Sale vor participa și doi dintre cei trei copii ai Prinților de Wales, William și Kate, prinţul George, în vârstă de 9 ani, și sora sa Charlotte, în vârstă de 7 ani, care vor urma alături de restul familiei regale sicriul, în drumul lui către Catedrala Westminster Abbey, notează Antena 3.

Micii prinți prezenți la înmormântarea Reginei

George și Charlotte se vor deplasa cu mașina la Abbey împreună cu Kate și Camilla, înainte de a se alătura procesiunii la intrarea în catedrală. William și Kate vor merge înaintea celor doi copii ai lor și vor fi urmați de prințul Harry și Meghan Markle, precum și de alți membri ai familiei regale, potrivit informațiilor transmise de BBC.

Fratele mai mic al lui George și Charlotte, Louis, în vârstă de 4 ani, nu va participa la funeralii, mai scrie sursa citată.

Programul funeraliilor reginei Elisabeta a II-a

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au loc în prezența a câtorva sute de mii de oameni şi de demintari străini.

Potrivit programului, sicriul reginei va pleca de la Westminster Hall la ora 12:44, ora României. 15 minute mai tarziu, la Westminster Abbey va începe slujba de înmormântare. 2.000 de oameni vor lua parte la ea, o bună parte a lor, șefi de stat și de guvern sau membri ai altor case regale.

Programul funeraliilor reginei

– 12:44 – plecarea de la Westminster Hall
– 13:00 – începe slujba de la Westminster Abbey

– 14:15 – procesiunea sicriului prin Londra
– 18:00 – slujbă la Capela St. George
– 21:30 – coborârea sicriului

După slujba de la catedrala Westminster Abbey, sicriul reginei va pleca într-o procesiune de 37 de kilometri până la Castelul Windsor. Acolo va fi dus la Capela St. George unde, după o nouă ceremonie, va fi depus alături de sicriul Prințului Filip. În cadrul procesiunii, sicriul reginei va fi transprotat de aceeași trăsură care a dus și sicriul Regelui George VI, tatăl Elisabetei.

Urmăriți B1TV.ro și pe