Deputatul Liviu Pleșoianu, despre societatea civilă: ‘E complet… SENILĂ. ONG-uri aflate într-un MOMENT DE PAUZĂ MENTALĂ’

Deputatul Liviu Pleșoianu, despre societatea civilă: 'E complet... SENILĂ. ONG-uri aflate într-un MOMENT DE PAUZĂ MENTALĂ'
Foto: Facebook / Liviu Plesoianu

Deputatul Liviu Pleșoianu răbufnește, luni, la adresa organizațiilor care au cerut senatorilor să respingă propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, inițiată deacesta.

ONG-urile avertizează modificarea cerută de deputatul PSD poate duce la închiderea asociațiilor și fundațiilor după un criteriu subiectiv:“La doar trei zile de la momentul electoral în care cetățenii au transmis un mesaj clar, incontestabil, pentru destinul european al României, Comisia Juridică promovează netransparent această inițiativă care urmărește să restrângă spațiul de acțiune civică și libertățile fundamentale ale cetățenilor”.

Pleșoianu, unul dintre PSD-iștii cu mesaje virulente la adresa societății civile și a justiției, a răbufnit pe Facebook. El numește sociatatea civilă “senilă” și este de părere că ONG-urile cu “denumiri simandicoase” se află într-un “un moment de pauză mentală totală”.

“Mult iubita și stimata „societate civilă” e complet… SENILĂ! 10 ONG-uri mă ceartă că vreau să introduc în legislația… ONG-urilor un articol pe care ei îl consideră foarte periculos, dar pe care n-aș avea cum să-l introduc eu având în vedere că el deja există, săracul, de… 19 ani, 4 luni și 4 zile! …Doamne ferește!

10 ONG-uri cu denumiri simandicoase au hotărât că e momentul să ne arate că sunt perfect SENILE. Într-un moment de pauză mentală totală, o serie de asistabili intelectual au decis că e inteligent să mă certe pe motiv că vreau să adaug în lege un articol care – săracul de el și sărăcuții de ei – e deja în lege și e vechi de aproape… 20 de ani! Da, ați citit bine. Vă rog să vă puneți centurile de siguranță! Urmează un impact frontal cu PROSTIA în starea ei pură…

Duminică, 2 iunie 2019, 10 ONG-uri (puteau fi 9 sau 11, dar nu mai dădea la fel de bine în titluri…) au trimis către Senat și către presă o scrisoare. În scrisoare, eminențele cenușii ale societății civile românești, acești vajnici luptători pentru dreptate, libertate, democrație și, în general, pentru tot ce sună bine, se declară „consternați” de faptul că a trecut de comisia juridică unul dintre proiectele mele legislative referitoare la ONG-uri. Este, evident, un „atac la societatea civilă”, iar Pleșoianu vrea să „restrângă spațiul de acțiune civică și libertățile fundamentale ale cetățenilor”.

…Buuun. Dar ce anume îi deranjează de fapt foarte mult pe cei cu capetele foarte mici? Iată ce scriu debusolații din SOCIETATEA SENILĂ: „o prevedere precum dizolvarea organizației atunci când aceasta urmărește “un alt scop decât cel pentru care s-a constituit”, presupune o evaluare subiectivă și lasă loc de abuz sau hărțuire”.

…Dragi asistabili intelectual din „cele 10 ONG-uri”, dacă ați fi reușit să vă mobilizați mintal astfel încât să vă întrebuințați temporar neuronii solitari funcționali, ați fi verificat mai întâi cum arată de aproape… 20 de ani actul normativ care reglementează funcționarea… ONG-urilor – adică exact funcționarea voastră! Și ați fi constatat, dragi asistabili intelectual, că actul normativ în baza căruia chiar voi funcționați cuprinde exact acest text: „Asociația se dizolvă, prin hotărâre judecătorească (…) c) când asociația urmărește un alt scop decât cel pentru care s-a constituit;”.

…Oameni buni, realizați perfecțiunea momentului, remarcabila stupiditate dezinhibată, grava cumpănă a creierului, prostia cu grad ridicat de puritate!? Cu alte cuvinte, niște… ONG-uri mă ceartă că vreau să introduc în legislația… ONG-urilor un articol pe care îl consideră foarte periculos, dar care există deja de aproape… 20 de ani! Cu alte cuvinte, de aproape 20 de ani, marile ONG-uri semnatare HABAR N-AU ce scrie în actul normativ în baza căruia chiar ele funcționează! …Doamne ferește!

Mai exact, având în vedere că Ordonanța cu privire la asociații și fundații a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 31 ianuarie 2000, rezultă că articolul pentru care mă ceartă asistabilii intelectual de la SOCIETATEA SENILĂ e în vigoare de… 19 ani, 4 luni și 4 zile!
Cât de fragil intelectual și chiar pe alocuri plecat pe câmpii trebuie să fii pentru a te revolta împotriva unei „modificări legislative” care, de fapt, nu e deloc o modificare, ci un fragment dintr-un act normativ vechi de aproape 20 ani!??

Vă rog să distribuiți, astfel încât să afle cât mai mulți români care sunt cele 10 ONG-uri care nu-și cunosc propria legislație, cea în baza căreia funcționează:

Centrul pentru Inovare Publică

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică

APADOR-CH, Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România, Comitetul Helsinki

Asociaţia CIVICA

Centrul FILIA

Asociația pentru Tehnologie și Internet ApTI

Asociația Civică Miliția Spirituală

Atlatszo Erdely Egyesulet/Asociația Transilvania Transparentă

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

ActiveWatch”, scrie Pleșoianu pe Facebook.

Ultima oră
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat
19:16 - Dana Budeanu s-ar fi logodit? Ce spune despre inelul de logodnă
19:16 - Florin Cîțu: Suntem pregătiți nu numai de valul 4, suntem pregătiți să depășim pandemia
18:54 - Dan Barna: Mesajul premierului, unul firesc. Ne spune că rectificarea bugetară este un subiect care se discută cu fiecare ministru în parte, cum este și logic să se întâmple