Deputatul Liviu Pleșoianu, despre societatea civilă: ‘E complet… SENILĂ. ONG-uri aflate într-un MOMENT DE PAUZĂ MENTALĂ’

Deputatul Liviu Pleșoianu, despre societatea civilă: 'E complet... SENILĂ. ONG-uri aflate într-un MOMENT DE PAUZĂ MENTALĂ'
Foto: Facebook / Liviu Plesoianu

Deputatul Liviu Pleșoianu răbufnește, luni, la adresa organizațiilor care au cerut senatorilor să respingă propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, inițiată deacesta.

ONG-urile avertizează modificarea cerută de deputatul PSD poate duce la închiderea asociațiilor și fundațiilor după un criteriu subiectiv:“La doar trei zile de la momentul electoral în care cetățenii au transmis un mesaj clar, incontestabil, pentru destinul european al României, Comisia Juridică promovează netransparent această inițiativă care urmărește să restrângă spațiul de acțiune civică și libertățile fundamentale ale cetățenilor”.

Pleșoianu, unul dintre PSD-iștii cu mesaje virulente la adresa societății civile și a justiției, a răbufnit pe Facebook. El numește sociatatea civilă “senilă” și este de părere că ONG-urile cu “denumiri simandicoase” se află într-un “un moment de pauză mentală totală”.

“Mult iubita și stimata „societate civilă” e complet… SENILĂ! 10 ONG-uri mă ceartă că vreau să introduc în legislația… ONG-urilor un articol pe care ei îl consideră foarte periculos, dar pe care n-aș avea cum să-l introduc eu având în vedere că el deja există, săracul, de… 19 ani, 4 luni și 4 zile! …Doamne ferește!

10 ONG-uri cu denumiri simandicoase au hotărât că e momentul să ne arate că sunt perfect SENILE. Într-un moment de pauză mentală totală, o serie de asistabili intelectual au decis că e inteligent să mă certe pe motiv că vreau să adaug în lege un articol care – săracul de el și sărăcuții de ei – e deja în lege și e vechi de aproape… 20 de ani! Da, ați citit bine. Vă rog să vă puneți centurile de siguranță! Urmează un impact frontal cu PROSTIA în starea ei pură…

Duminică, 2 iunie 2019, 10 ONG-uri (puteau fi 9 sau 11, dar nu mai dădea la fel de bine în titluri…) au trimis către Senat și către presă o scrisoare. În scrisoare, eminențele cenușii ale societății civile românești, acești vajnici luptători pentru dreptate, libertate, democrație și, în general, pentru tot ce sună bine, se declară „consternați” de faptul că a trecut de comisia juridică unul dintre proiectele mele legislative referitoare la ONG-uri. Este, evident, un „atac la societatea civilă”, iar Pleșoianu vrea să „restrângă spațiul de acțiune civică și libertățile fundamentale ale cetățenilor”.

…Buuun. Dar ce anume îi deranjează de fapt foarte mult pe cei cu capetele foarte mici? Iată ce scriu debusolații din SOCIETATEA SENILĂ: „o prevedere precum dizolvarea organizației atunci când aceasta urmărește “un alt scop decât cel pentru care s-a constituit”, presupune o evaluare subiectivă și lasă loc de abuz sau hărțuire”.

…Dragi asistabili intelectual din „cele 10 ONG-uri”, dacă ați fi reușit să vă mobilizați mintal astfel încât să vă întrebuințați temporar neuronii solitari funcționali, ați fi verificat mai întâi cum arată de aproape… 20 de ani actul normativ care reglementează funcționarea… ONG-urilor – adică exact funcționarea voastră! Și ați fi constatat, dragi asistabili intelectual, că actul normativ în baza căruia chiar voi funcționați cuprinde exact acest text: „Asociația se dizolvă, prin hotărâre judecătorească (…) c) când asociația urmărește un alt scop decât cel pentru care s-a constituit;”.

…Oameni buni, realizați perfecțiunea momentului, remarcabila stupiditate dezinhibată, grava cumpănă a creierului, prostia cu grad ridicat de puritate!? Cu alte cuvinte, niște… ONG-uri mă ceartă că vreau să introduc în legislația… ONG-urilor un articol pe care îl consideră foarte periculos, dar care există deja de aproape… 20 de ani! Cu alte cuvinte, de aproape 20 de ani, marile ONG-uri semnatare HABAR N-AU ce scrie în actul normativ în baza căruia chiar ele funcționează! …Doamne ferește!

Mai exact, având în vedere că Ordonanța cu privire la asociații și fundații a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 31 ianuarie 2000, rezultă că articolul pentru care mă ceartă asistabilii intelectual de la SOCIETATEA SENILĂ e în vigoare de… 19 ani, 4 luni și 4 zile!
Cât de fragil intelectual și chiar pe alocuri plecat pe câmpii trebuie să fii pentru a te revolta împotriva unei „modificări legislative” care, de fapt, nu e deloc o modificare, ci un fragment dintr-un act normativ vechi de aproape 20 ani!??

Vă rog să distribuiți, astfel încât să afle cât mai mulți români care sunt cele 10 ONG-uri care nu-și cunosc propria legislație, cea în baza căreia funcționează:

Centrul pentru Inovare Publică

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică

APADOR-CH, Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România, Comitetul Helsinki

Asociaţia CIVICA

Centrul FILIA

Asociația pentru Tehnologie și Internet ApTI

Asociația Civică Miliția Spirituală

Atlatszo Erdely Egyesulet/Asociația Transilvania Transparentă

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

ActiveWatch”, scrie Pleșoianu pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:37 - Copil, în stare gravă la spital, după ce a suferit un atac cardio-respirator. Băiatul era în excursie, la un parc acvatic din Oradea
18:33 - Suma uriașă transferată de Bashar al-Assad în Rusia după căderea regimului / Ofițerii din serviciile secrete de la damasc fac dezvăluiri incendiare
18:21 - Ce se va întâmpla, de la 1 ianuarie, odată cu majorarea salariului minim. Casa de Pensii a făcut anunțul: „Începând cu aceeaşi dată …”
18:11 - Ministerul Apărării avertizează asupra unei campanii masive de manipulări și dezinformări care circulă în spațiul public
17:49 - AEP a trimis mai multe probe Parchetului General, care arată banii băgați în campania electorală a lui Călin Georgescu: „Atestă că nu a fost o campanie cu finanțare zero” (VIDEO)
17:44 - Daniel Breaz, despre dosarul care îl vizează pe Horațiu Potra: „Pe mine mă frapează faptul că Georgescu avea nevoie de această pază”
17:08 - Marian Vanghelie, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul Economat. Fostul primar, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Prejudiciul este de sute de milioane de lei
17:02 - Crimă în Sectorul 5 al Capitalei. Mama agresorului a sunat la 112 pentru a anunța fapta
16:56 - Gheorghe Ialomițianu: „Acest Guvern trăiește din împrumuturi și vă dați seama ce dobânzi plătim” (VIDEO)
16:42 - Amenzi uriașe în urma controalelor ANSVSA din supermarketuri și hipermarketuri. Ce nereguli au găsit inspectorii în magazine