Doi români și un olandez, reținuți de DIICOT. Aceștia au introdus în țară mii de pastile de ecstasy

Doi români și un olandez, reținuți de DIICOT. Aceștia au introdus în țară mii de pastile de ecstasy
Doi români și un olandez, reținuți de DIICOT după ce ar fi vândut aproximativ 15.000 de pastile de ecstasy. Sursa: DIICOT

Procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi români și un olandez pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Inculpații ar fi introdus în țară și ar fi vândut un număr de 14.280 comprimate ce conţin MDMA (ecstasy) contra sumei de 25.000 euro. De asemenea, au fost descoperite și ridicate diverse sume de bani și trei autoturisme.

5 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad și Ilfov

Cu privire la unul dintre inculpați s-a reținut faptul că la data de 05.11.2021 a remis cu titlu gratuit unei persoane un număr de 48 comprimate ovale de culoare albastră care conţin MDMA și, la data de 12.11.2021, a vândut un număr de 1.915 comprimate ovale de culoare albastră care conţin MDMA contra sumei de 27.500 lei.

„La data de 06.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigații Criminale au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad și Ilfov, în urma cărora au fost descoperite și ridicate un comprimat ce conţine MDMA, diverse sume de bani, 3 autoturisme cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfășurarea activității infracționale și alte bunuri de interes operativ”, se arată în comunicatul DIICOT.

Cei trei inculpați au fost reținuți

În cauză a fost ridicată cantitatea totală de 16.243 de comprimate ce conțin MDMA, având o valoare estimativă de piață de 1.300.000 lei.

În cursul zilei de astăzi, inculpații vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe