Dosar penal pentru terorism în cazul românului răpit în Burkina Faso

Dosar penal pentru terorism în cazul românului răpit în Burkina Faso

Procurorii DIICOT au deschis miercuri un dosar penal pentru terorism în cazul românului răpit în Burkina Faso, informează B1 TV.

Este construită și celula de criză, unde autoritățile au evaluat și imaginile trimise de teroriști cu românul răpit, pentru a se verifica autenticitatea lor.

Pe 30 august, au fost făcute publice primele imagini cu Iulian Gherguţ, românul răpit în luna aprilie în Burkina Faso.

Sub ameninţarea armelor, acesta cere ajutor pentru a fi salvat.

Iulian Gherguţ face apel la familia sa, la directorul companiei pentru care a lucrat şi la guvernele României şi cel din Burkina Faso pentru a fi salvat. (Detalii AICI)

În acest caz, autorităţile au anunţat că celula de criză interinstituţională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Burkina Faso a luat notă de difuzarea materialului video, s-a reunit imediat şi a analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului. Mai mult, într-un comunicat se arată autorităţile române au examinat acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român luat ostatic.

De asemenea, familia cetăţeanului român a fost informată de către Celula de criză interinstituţională cu privire la apariţia materialului video.

Din celula de criză interinstituţională fac parte SIE, SRI, MApN şi Administraţia Prezidenţială.

Ultima oră