Dragnea, acuzat de asociere pentru săvârșirea unor infracțiuni și de instigare la cumpărarea voturilor

Dragnea, acuzat de asociere pentru săvârșirea unor infracțiuni și de instigare la cumpărarea voturilor

Direcția Națională Aticorupție a publicat, joi, acuzațiile care i se aduc secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, pus sub urmărie penală  în dosarul fraudei la referendum.

Potrivit DNA, Dragnea este acuzat de asociere pentru săvârșirea unor infracțiuni și de instigare la cumpărarea voturilor, dar şi de a-și fi folosit influența pentru a aduce la vot minori sau ”persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală.”

Dragnea ”a inițiat o asociere formată din numeroase persoane (președinți și membri ai secțiilor de votare coordonați de responsabili locali și județeni, președinți de organizații județene și locale, precum și primari ai partidului), iar scopul asocierii era săvârșirea de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului” arată DNA.

A fost utilizat un sistem informatic complex ce permitea unui număr restrâns de persoane să obțină, în timp real, informații despre numărul de votanți și modul cum s-a votat în secțiile de votare. Astfel, oră de oră, coordonatorii partidului aveau reprezentarea prezenței la urne, identificând secțiile de vot cu prezență slabă” se mai arată în comunicatul citat.

Dragnea, care a fost și coordonatorul campaniei electorale a PSD, a negat acuzațiile, susținând că întreaga campanie a fost organizată legal. (Detalii AICI)

Dacă va fi găsit vinovat, Dragnea riscă până la 15 ani de închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe