Drama tânărului căruia un medic i-a ars penisul în urma unei intervenții banale continuă: Cazul ieșeanului, ignorat de magistrați

Drama tânărului căruia un medic i-a ars penisul în urma unei intervenții banale continuă: Cazul ieșeanului, ignorat de magistrați

Tânărul din Iaşi care s-a ales cu penisul ars chimic în urma unei instilaţii uretrale cu nitrat de argint aşteaptă de aproape cinci ani să i se facă dreptate. Din data de 3 ianuarie 2012, procurorii fac cercetări sub aspectul săvârşirii faptei de vătămare corporală din culpă, fără ca dosarul să ajungă în instanţă.

Avocatul bărbatului se arată îngrijorat de faptul că “în contextul în care, după patru ani şi jumătate, dosarul se află în stadiul de urmărire penală, în considerarea perioadei care se va scurge până la trimiterea la instanţă şi a judecării cauzei în gradele de jurisdicţie prevăzute de lege, în mod real există pericolul intervenirii prescripţiei răspunderii penale”, scrie Ziarul de Iași.

Drama ieșeanului a început în decembrie 2011, în urma unei infecții urinare. Un medic de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi i-a propus un tratament cu nitrat de argint. Pentru prima şedinţă de instilaţie, medicul a folosit soluție din cabinetul propriu. Pentru cea de-a doua, pacientul a fost trimis să-şi cumpere soluţia dintr-o farmacie din preajma policlinicii.

„În momentul în care a început să introducă nitratul pe uretră, de durere m-am tras deodată pentru că a început să mă ardă ca un acid sulfuric. M-am tras, iar medicul m-a stropit peste tot, pe burtă, în zona inghinală, pe fese. Pielea s-a înnegrit pe loc. Medicul a început să tremure, dar mi-a zis că nu e nimic, că aşa a reacţionat corpul meu. Eu simţeam că am un fier încins în foc în zona respectivă”, a povestit tânărul.

După experiența aceasta, tânărul nu a mai putut urina decât cu sondă. După un an de terapie, medicii i-au făcut o uretroplastie.

Din decembrie 2011, de când i-a fost ars chimic penisul, ieşeanul suferă de disfuncţie erectilă şi aproape lunar ajunge la Spitalul "Parhon" pentru tratament şi proceduri medicale care să-i permită să poată urina.

În acest moment, medicul este suspect în dosar, iar reprezentantul farmaciei are calitatea de inculpat.

Tags: