Emisiunea ”Condamnații” prezintă cazurile a doi bărbați: unul condamnat pentru tentativă de omor și celălalt pentru viol (VIDEO)

Emisiunea ”Condamnații” prezintă cazurile a doi bărbați: unul condamnat pentru tentativă de omor și celălalt pentru viol (VIDEO)
Foto: B1 TV

Adriana Stoicescu a prezentat, sâmbătă, în emisiunea „Condamnații”, de pe B1 TV povestea unui rom care a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru tentativă de omor, precum și a unui tânăr condamnat pentru viol.

Georgică Căldăraru se descrie ca fiind un rom vesel și este mândru de originea sa. Acesta a fost încarcerat la Penitenciarul Craiova, ajungând după gratii pentru a treia oară.

Până în prezent, bărbatul a executat 22 de ani de închisoare pentru acte de violență.

Cine a făcut parte din lumea rece și de neînțeles a închisorii nu va uita niciodată cum arată cerul de după gratii.

Georgică Căldăraru este un bărbat dintr-o bucată, un om dârz, s-a născut și a crescut în Târgu Jiu.

”Am fost instituționalizat, devine casa ta. E o rutină. Te scoli, bei cafeaua, ieși în curte”, spune acesta despre închisoare.

”Undeva în Târgu Jiu, chiar lângă Coloana Infinitului, un incident spontan, au fost poate să spun, nervii ăia bărbătești la vârsta aceea. După un an de zile a murit victima pentru că a făcut stop cardio respirator”, spune Georgică Cădăraru despre incidentul care l-a adus în lumea condamnaților.

Are 47 de ani și și-a petrecut toată tinerețea la pușcărie. Nu mai știe cum arată viața de dincolo de zidurile închisorii și ce înseamnă să fii un om liber.

Prima dată la închisoare a ajuns la 24 de ani, atunci când a fost acuzat de tentativă de omor. A doua oară a făcut o recuperare de bani.

Georgică Căldăraru este un personaj aparte în închisoarea de maximă siguranță de la Craiova: este mereu bine îmbrăcat, este glumeț, îl știe toată lumea.

Totodată, acesta se declară mândru că familia i-a rămas aproape și nu i-a reproșat niciodată nimic.

Flavius Ovidius Cojocaru
este un adolescent care a ales un anturaj nepotrivit, ce l-a dus în final după gratii, acesta fiind condamnat pentru viol la 10 ani de închisoare.

”Aveam o prietenă pe care am dat-o la unii prieteni și am fost acuzat de viol. Prietenii mei m-au încurajat să o împart cu ei. Aveam fel și fel de prieteni: unii cu băutură, unii cu drogurile”, povestește tânărul.

La 16 ani consuma iarba, ”un drog mai ușor pe care îl fumam”, spune acesta.

”Familiei nu i-a venit să creadă ce am făcut. Provin dintr-o familie organizată, au încercat să mă ajute să scap dar nu a mai fost nicio șansă”, mărturiseșe Flavius Cojocaru.

Avea 21 de ani când a intrat pentru prima dată pe poarta unei închisori. Se află aici de 2 ani.

”M-am obișnuit că o să fiu aici pentru câțiva ani. Mă rog ca timpul să treacă cât mai repede, dar trec și eu odată cu el. La 27 de ani ar fi eliberarea condiționată. O să încerc să îmi construiesc o familie, să îmi fac un rost în viață”, afirmă tânărul.

Emisiunea ”Condamnații” prezintă cazurile a doi bărbați: unul condamnat pentru tentativă de omor și celălalt pentru viol