Este o canapea o idee bună pentru bucătăria ta?

Este o canapea o idee bună pentru bucătăria ta?

S-ar putea să te gândești la camera ta de zi ca fiind locul principal de petrecere a timpului în familie, dar bucătăria este la fel de importantă pentru legătura cu familia și prietenii. O modalitate de a face din bucătăria ta un spațiu și mai confortabil este alegerea de mobilă de bucătărie frumoasă și practică. Astăzi vom vorbi despre canapeaua în bucătărie.

Au trecut vremurile în care bucătăria este un loc pur și simplu pentru gătit și pregătit mesele! În ultimii ani, a avut loc o creștere semnificativă a popularității locuirii în plan deschis, corespunzător stilurilor noastre de viață mai informale. Această mișcare către spații cu curgere liberă, multifuncționale a făcut ca bucătăria să nu mai fie izolată de zonele sociale ale casei, ci să devină centrul în care toată lumea se adună. Un spațiu mare, deschis în casă, încurajează socializarea cu familia și prietenii, chiar și atunci când desfășori diferite activități. Indiferent dacă te relaxezi pe canapea, pregătești cina sau studiezi, faptul că toată lumea se poate bucura de același spațiu creează un sentiment de unitate și confort care este extrem de important în zilele noastre pentru o casă de familie.

Oricât de neobișnuit ar părea, așezarea unei canapele în bucătărie este o soluție interioară modernă și la modă.

Când vine vorba de alegerea canapelei din bucătărie, există două puncte principale – dimensiunea și material.

Dimensiunea

Canapeaua de bucătărie depinde de dimensiunea bucătăriei tale și de spațiul rămas după ce ai instalat mobila de bucătărie. Dacă ai o bucătărie mai mică, vei dori să mergi pe ceva care are picioare înalte, care să îți ofere spațiu de depozitare sub canapea și în general impresia de spațiu. O canapea este ideală pentru spațiu de stocare suplimentar.

Legat de dimensiune, este importantă și forma canapelei. Există diferite modele – canapea dreptunghiulară, colțar bucătărie, canapea semicirculară etc. De exemplu, într-o cameră de formă pătrată, un colțar bucătărie este perfect deoarece îți va permite să economisești spațiu. În spațiile mari de locuit în plan deschis, o canapea clasică este o modalitate excelentă de a împărți o cameră în diferite zone funcționale.

Material

Ai copii? Bucătăria este o zonă cu trafic intens? Dacă răspunsul la ambele întrebări este da, poate vrei să te uiți la canapele din material rezistent la pete. În bucătărie se vor vărsa mereu lucruri și tot timpul va fi mizerie, iar acestea pot afecta canapea. Pielea de exemplu este un material destul de potrivit pentru bucătărie și orice mizerie se va șterge dacă o cureți rapid.

Importanța tapițeriei canapelei este uriașă. Se referă nu numai la funcționalitate, ci și la stil. Atunci când alegi tipul de tapițerie, merită luat în considerare faptul că mâncarea este pregătită în bucătărie. Schimbările de temperatură, umiditate, mirosuri, grăsimi – toate acestea nu sunt benefice pentru mobilierul moale de bucatarie. Materialul de tapițerie trebuie să ajute nu numai la crearea unui aspect frumos și prezentabil, ci și să protejeze mobila de bucătărie de murdărie și grăsime. Este mai bine să alegi un material dens, rezistent la umiditate, care să nu absoarbă apa și mirosurile.

  • Piele naturală – cel mai comun material, rezistent, ușor de curățat, cu aspect excelent, plăcut la atingere și potrivit pentru toate stilurile
  • Piele artificială de înaltă calitate – păstrează toate calitățile unui omolog natural, dar necesită o îngrijire mai delicată
  • Un amestec de bumbac și poliester – folosit mai des pentru canapele în stil modern
  • Flock, în textură asemănătoare piele de căprioară
  • Chenill – un material cu o textură uniformă de nuanțe decolorate
  • Jacquard – un material rezistent cu modele și nuanțe clasice.

Tapițeria și modelul trebuie să se potrivească cu conceptul de design al bucătăriei. Culoarea canapelei se poate potrivi cu culorile de mobilă de bucătărie, poate fi în armonie cu culoarea pereților, a draperiilor și a altor obiecte sau poate deveni un accent atrăgător. De exemplu, pielea arată spectaculos în camerele utilate cu mobilă de bucătărie în stiluri industriale, contemporane, high-tech, iar țesătura este ideală pentru bucătăriile în stil Art Deco, clasic, Provence, rustic.

Urmăriți B1TV.ro și pe