Eurespal, cel mai des recomandat sirop de tuse pentru copii, retras de pe piaţa din România. Ce se întâmplă cu cei care au utilizat medicamentul… (VIDEO)

Eurespal, cel mai des recomandat sirop de tuse pentru copii, retras de pe piaţa din România. Ce se întâmplă cu cei care au utilizat medicamentul... (VIDEO)

Medicamentul Eurespal, folosit împotriva tusei şi disponibil sub formă de sirop şi comprimate, a fost retras de pe piața din România în urma unei decizii a producătorului francez, a declarat Anca Cuprariu, purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale a Medicamentului, pentru B1 TV.

”Autoritatea de reglementare și control al medicamentului din Franța a decis suspendarea temporară a autorizației de punere pe piață a acestui medicament și a declanșat o procedură de urgență la nivelul Uniunii Europene, care este pe agenda de lucru a Comitetului de evaluare a riscului în materie de farmacovigilență al Agenției Europene a Medicamentului, care se desfășoară în săptămâna 11-14 februarie”, a menționat Anca Cuprariu.

Aceasta a adăugat că ”și în România, ca de altfel în toate țările europene, în care se comercializează Eurespal, medicamentul este retras”.

Mai mult, Agenția Națională a Medicamentului a avizat inițierea retragerii acestor medicamente de la nivelul distribuitorilor, spitalelor și farmaciilor, cu obligația titularului autorizației de a transmite ulterior Agenției situația cu seriile și cantitățile retrase.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe