EXCLUSIV // Noi imagini cu COPIII EXPLOATAȚI pe litoral. Turist : ‘Zeci de minori CERȘESC în Costinești! Poliția e la doi pași…VEGHEAZĂ’ (FOTO, VIDEO)

EXCLUSIV // Noi imagini cu COPIII EXPLOATAȚI pe litoral. Turist : 'Zeci de minori CERȘESC în Costinești! Poliția e la doi pași...VEGHEAZĂ' (FOTO, VIDEO)

EXCLUSIV ONLINE / Semnalat luni,în premieră, de B1.ro, cazul exploatării minorilor dinCostineștiia amploare.Un alt turist a remarcat weekendul trecut numărul mare de copii care cerșesc pe străzile din stațiune. Acesta a declarat pentru B1.rocă poliția era la mai puțin de 10 metri de locul în care copiii cerșeau și dormeau pe cutii de caron și nu a luat nici o măsură.

Cazul nu este unul izolat, spune bărbatul. În cele 14 zile cât a stat în stațiune, turistul a observat zeci de astfel de cazuri.

Foto: B1.ro

Pozele sunt făcute vineri seara.Am stat 14 zile în Costinești. Oricine merge în zona Poliției o să-i vadă. Zeci de copii cerșesc în Costinești…poliția e la doi pași…veghează. Păi dacă sunt la 10 metri și nu îi văd?!Sunt în jur de 30. Mai au și o bătrână și două persoane cu handicap. E același stil la toți copiii. Stau cu un cățel sau un alt minor și nu zic nimic. Stau în stradă culcați. Când am fotografiat copiii au fugit” a declarat turistul pentru B1.ro.

Foto: B1.ro

Zeci de copii sunt trimiși la cerșit pe străzile din Costinești, în plin sezon estival. Cei mici dorm pe marginea străzii pe cartoane și, periodic, se văd cu cei care îi exploatează pentru a le da banii.(Detalii AICI)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Din păcate, în ciuda mediatizării acestui caz, autoritățile nu au fost capabile până acum să identifice capii rețelei să să-i ajute în vreun fel pe copiii exploatați. Mai exact, spun că ei nu au văzut copiii, dar continuă cercetările.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a sesizat cu privire la situația unor minori, care au fost văzuți cerșind, dormind sub cerul liber ori lipsiți de supraveghere în localitateaCostinești. Au fost contactate autoritățile din localitateaCostinești, în scopul identificării minorilor aflați în situații de risc. Dupăverificările efectuate în timpul zilei de poliția națională, echipe mixte formate din reprezentanți aiDGASPCConstanța, adică un asistent social și un psiholog, reprezentanți ai poliției și ai jandarmeriei au verificat șiîn cursul serii trecuteîntreaga localitateCostinești.

Precizăm că în urma acestei acțiuni nu au fost identificați minori care să se afle în situația care ne-a fost semnalată.DGASPCConstanța va continua în perioada următoare acest gen de acțiuni în colaborare cu autoritățile. În același timp poliția dinCostineștine va anunța de îndată în legătură cu situații de acest gen care pot să apară în cursul zilei.DGASPCConstanța va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situații, și potrivit legii se poate ajunge până la instituirea unor măsuri de protecție specială pentru copiii aflați în situații de risc„, a declarat pentru B1.ro Oana Manoilă, purtător de cuvânt alDGASPCConstanța.

În legătură cu acest caz, Poliția declară că astfel de acțiuni se desfășoară constant și că vor verifica și celelalte stațiuni. (Detalii AICI)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe