Există o suspiciune înaltă de infectare cu varianta Omicron la două dintre persoanele repatriate din Africa de Sud, anunță Ministerul Sănătății

Există o suspiciune înaltă de infectare cu varianta Omicron la două dintre persoanele repatriate din Africa de Sud, anunță Ministerul Sănătății
Foto: Pixabay

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că există o suspiciune înaltă de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 la două dintre cele trei persoane care au fost testate pozitiv pentru coronavirus după ce au fost repatriate din Africa de Sud.

„Există o suspiciune înaltă de infectare cu varianta Omicron”, spune Ministerul Sănătății

„Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2. Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare”, se arată în informarea transmisă joi de Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății spune că persoanele în cazuă vor fi monitorizate pe întreaga perioadă de 14 zile.

„Discutăm de o tulpină care a apărut în foarte multe țări din Europa ca urmare a călătoriilor pe continentul african. Este în mod evident decizia luată de izolare și monitorizare a pacienților care au fost infectați. Din fericire, ei sunt asimptomatici, deci nu prezintă practic o modificare a stării de sănătate. Sunt monitorizați, vor fi monitorizați pe întreaga perioadă de 14 zile necesară pentru acest lucru”, a declarat Alexandru Rafila.