Florin Cîțu, despre protestele împotriva restricțiilor: „Îi înțeleg pe români că au obosit. Oamenii trebuie să respecte legea” (VIDEO)

Florin Cîțu, despre protestele împotriva restricțiilor: „Îi înțeleg pe români că au obosit. Oamenii trebuie să respecte legea” (VIDEO)
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Premierul României Florin Cîțu a declarat, luni, în contextual protestelor care au avut loc duminică în România împotriva restricțiilor anti-Covid, că îi înțelege pe oameni că au obosit, însă legea trebuie respectată.

„Avem opinii diferite. Pentru mine important este să continue campania de vaccinare, este important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Știți foarte bine că spitalele sunt foarte aglomerate, de aceea luăm măsuri. Oamenii trebuie să respecte legea, toți trebuie să respectăm legea! Eu îi înțeleg pe români că, după un an de zile, au obosit. Toți am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile și am depus toate eforturile”, a afirmat oficialul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Proteste față de noile restricții în mai multe orașe ale țării

Noile restricţii au adus şi noi proteste în mai multe mari oraşe, inclusiv în Capitală. Sute de oameni au ieșit pe străzi pentru a contesta măsurile instituite de autorităţi. Una dintre ţintele nemultumiţilor a fost şeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

În Bucureşti, sute de oameni au protestat la Universitate, iar manifestația s-a prelungit mult după miezul nopții. Au cerut să fie liberi, iar mulți dintre ei nu au purtat măști de protecție și nici nu au respectat regula distanțării fizice.

Sute de oameni s-au mobilizat şi la Galaţi, Arad sau Brăila. A fost vorba despre proteste spontane, astfel că jandarmii sau polițiștii nu i-au putut opri.

Alte câteva de oameni s-au adunat și pe străzile din Constanța.

Un protest similar a avut loc și la Timișoara, acolo unde manifestanții au cerut demisia șefului DSU, Raed Arafat.

Mulți dintre protestari sunt coronasceptici, consideră că obligativitatea purtării măștii de protecție este o măsură nelegală și spun că dacă vor fi sancționați nu vor plăti amenzile.

Florin Cîțu: Dacă se păstrează calendarul de livrare a vaccinurilor, vom putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetățeni în luna august în loc de luna septembrie

Florin Cîțua mai spus că dacă se va păstra actualul calendar de livrare a dozelor de vaccin anti-COVID-19, România ar putea avea 10 milioane de cetățeni imunizați în luna august, nu în luna septembrie, așa cum se estima până acum.

Referindu-se la noile măsuri de restricție care au intrat în vigoare, duminică, și care se stabilesc în funcție de rata de incidență a cazurilor din fiecare localitate, șeful Guvernului a declarat că sunt măsuri unice la nivel european.