Florin Cîțu: Prelungim starea de alertă, dar sunt unele măsuri care nu-și mai au sensul (VIDEO)

Florin Cîțu: Prelungim starea de alertă, dar sunt unele măsuri care nu-și mai au sensul (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîțu a anunțat că starea de alertă de pe teritoriul României va fi din nou prelungită de la jumătatea lunii mai.

Florin Cîțu anunță prelungirea stării de alertă pe teritoriul României

Întrebat, în conferința de presă de luni dacă Guvernul va prelugi starea de alertă și dacă s-ar putea renunța la unele măsuri, premierul a răspuns: „Da, prelungim starea de alertă. Da, sunt unele măsuri care nu-și mai au sensul. De exemplu, în ceea ce privește stațiunile montane, cu schiul. Vom scoate acele restricții pentru schi. Aveam niște restricții pe care le-am introdus acum două luni, acelea nu vor mai exista că nu au sens”.

Întrebat dacă ar putea fi schimbări și în ceea ce privește gradul de ocupare al hotelurilor, Florin Cîțu a precizat: „Nu știu, vom vedea”.

România se află în stare de alertă din 15 mai 2020, după două luni de stare de urgență, care a fost instituită în luna martie anul trecut, în contextul pandemiei de coronavirus.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În aceeași conferință de presă, prim-ministrul a vorbit despre succesul maratonului de vaccinare din Capitală și despre relaxarea restricțiilor.

”Maratonul vaccinării de la București a avut rezultate excepționale, aș putea spune fantastice. Obiectivul a fost să avem 10.000 de persoane vaccinate iar astăzi, oficial, avem peste 20.000 de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată foarte clar dorința românilor de a reveni la normalitate cât mai curând și faptul că au înțeles că singura soluție pentru revenirea la normalitate o reprezintă vaccinarea.

Nu este nicio coincidență că avem o rată a infectărilor în scădere semnificativ în același timp în care vedem și o creștere a ratei de vaccinare. Ele merg mână-n mână. Este nu doar o corelație, este și o relație de cauzaliatate”, a spus Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe