Fragmentul de rachetă chinească, scăpat de sub control, se apropie cu repeziciune de Pământ. Capitala europeană care ar putea fi lovită

Fragmentul de rachetă chinească, scăpat de sub control, se apropie cu repeziciune de Pământ. Capitala europeană care ar putea fi lovită
Sursa Foto: Hepta

Fragmentuldin racheta chinezeascăscăpată de sub control, vaintra în atmofesră peste câteva ore, urmând să se dezintegreze, anunță specialiștii care l-au monitorizatatent în ultimele zile.

Restul care cântărește în jur de 21 de tone s-ar putea prăbuși în Spania, în acest weekend. Se preconizează căar putea lovi chiar în zone populate, cum ar fi Madrid,chiar dacă, locația exactă în nu va putea fi stabilită, în baza calculelor, decât cu câteva ore înainte deimpact. Posibile locații de prăbușire sunt și New York, Los Angeles, Madrid, Rio de Janeiro, capitala Nigeriei,Abuja, sau Beijing, potrivit nbcnews.com.

Nu cred că oamenii ar trebui să ia măsuri de precauție. Riscul ca să apară unele daune sau să lovească pe cineva este destul de mic, nu este neglijabil, s-ar putea întâmpla, dar riscul ca acesta să ne lovească este incredibil de mic. Ne aşteptăm să reintre în atmosferă întrre 8 şi 10 mai. Iar în această perioadă de 2 zile, ea va ocoli Pământul de 30 de ori”, a declarat Jonathan McDowell, astrofizician la Centrul de Astrofizică al Universităţii Harvard.

Specialiștii estimează căva reintra în atmosfera terestră duminică, 9 mai, la primele ore ale dimineții.

Nava Long March 5B, a fost lansată în spațiu în data de 29 aprilie, fără pilot, pe orbita joasă a Pământului, din Wenchang, provincia chineză Hainan.

Din cauza unor defecțiuni, uriașa rachetă Long March 5B a scăpat de sub control și se deplasează cu o viteză de 27.600 km/h pe o orbită defectuoasă. Racheta este unul dintre cele mai mari obiecte care au ajuns în spațiu, în ultimele decenii și care reintră necontrolat în atmosferă.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”