Franța le cere cetățenilor să poarte din nou măști în mijloacele de transport în comun

Franța le cere cetățenilor să poarte din nou măști în mijloacele de transport în comun
Sursa foto: Anna Shvets/ Pexels

Francezii ar trebui să înceapă din nou să poarte măști în zonele aglomerate, în special în transportul public, în condițiile în care Franța trebuie să facă față unui nou val de infecții cu COVID-19 alimentat de noi variante ale bolii, a declarat luni ministrul sănătății, Brigitte Bourguignon, citată de Reuters.

Ministrul sănătății din Franța crede că măștile de față ar trebui purtate din nou și la locurile de muncă sau în magazine

„Nu spun că ar trebui să fie obligatoriu, dar îi rog pe francezi să își pună masca în mijloacele de transport în comun”, a declarat ea pentru RTL, adăugând că este o „datorie civică” să facă acest lucru. „Nu îi sfătuiesc pur și simplu, ci le-o cer”, adăugând că măștile de față ar trebui purtate din nou și în alte zone închise, cum ar fi locurile de muncă sau magazinele.

Franța a raportat 17.601 de cazuri noi de infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră pentru o zi de luni după 18 aprilie.

În urmă cu cinci zile, responsabilul cu vaccinarea din Franța, Alain Fischer, a confirmat că țara se află în mijlocul unui nou val de COVID-19, la fel ca și alte țări europene, adăugând atunci că personal este în favoarea reintroducerii obligativității purtării măștilor de protecție în transportul public.

În mod tradițional, există o întârziere de două săptămâni între cazurile și tendințele de spitalizare și apoi o întârziere similară în ceea ce privește cazurile de deces COVID.
Bilanțul COVID din Franța a crescut marți cu 48 de morți în 24 de ore, ajungând la 149.406.

Urmăriți B1TV.ro și pe