Furtunile au produs pagube majore în Moieciu. Zeci de turiști au rămas izolați, după ce drumul principal a fost distrus

Furtunile au produs pagube majore în Moieciu. Zeci de turiști au rămas izolați, după ce drumul principal a fost distrus
Drum distrus de viituri în Moieciu, Brașov (iulie 2021)

Furtunile și vijeliile din ultimele zile au creat mari probleme în țară. În comuna Moieciu, viitura a făcut ravagii. Au fost gospodării distruse, copaci smulși, iar singurul drum de acces a fost blocat de ape. Astfel, 30 de turiști au rămas izolați. Printre aceștia se aflau mai mulți copii, cazați la două dintre pensiunile din zonă.

Infrastructura, deplorabilă de dinainte, a fost distrusă total, ceea ce a făcut imposibilă deplasarea autoturismelor personale.

O femeie din localitate s-a plâns că nu a primit niciun autor timp de mai multe zile, după ce dealul de deasupra casei s-a surpat și era cât pe ce să cadă peste gospodărie. De asemenea, curtea sa este plină cu bolovani și aluviuni. În apărarea sa, primarul a declarat că a făcut tot ceea ce s-a putut pentru ca localnicii și turiștii să primească ajutor. El a reușit să mobilizeze mai multe utilaje care să refacă drumul de acces.

Daune majore în urma furtunilor de la Moieciu

Potrivit ISU Braşov un tronson din DN 73, între Moieciu şi Drumul Carului, a fost afectat de alunecări de teren, pe un singur sens.

Pentru înlăturarea efectelor produse în urma manifestării fenomenelor meteo, alături de 6 echipaje de pompieri militari, au mai acţionat, cu oameni sau utilaje, voluntarii de serviciile pentru situaţii de urgenţă din Bran, Râşnov şi Fundata, Primăriile din Bran şi Moieciu – cu utilaje şi poliţişti de la IPJ Braşov pentru dirijarea circulaţiei, precum şi drumarii de la DRDP Braşov.

Din fericire, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma viiturii.

„Important de precizat este faptul că în niciuna dintre situaţiile gestionate nu s-au înregistrat victime şi nicio persoană nu a avut nevoie de asistenţă medicală. De asemenea, nu a fost necesară evacuarea persoanelor/animalelor din zonele afectate”, au declarat reprezentanții ISU Brașov.

Tags:
Ultima oră
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)