"Hai să-i băgăm la pușcărie pe toți"! Revoltă pe Facebook, după dezvăluirile șocante despre Spitalul Sfântul Pantelimon

"Hai să-i băgăm la pușcărie pe toți"! Revoltă pe Facebook, după dezvăluirile șocante despre Spitalul Sfântul Pantelimon
foto: ziarulincomod.ro

Reacții dure din partea internauților vin în scandalul privind spitalul Pantelimon, după ce șefa secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon a fost surprinsă în timp ce le mărturisea colegilor de breaslă pe cine preferă să salveze, în condițiile în care medicamentele în spital nu sunt suficiente, arată B1 TV.

"Tot ce se întamplă în sistemul medical din România este strigător la cer! Problemele s-au adunat în ani de zile, iar în ultimul timp s-au agravat", a scris unul dintre comentatori. "Medicamente sunt, dar trebuie cerute! Șefii nu cer de teamă că își pierd funcția dacă deranjează. Preferă să tacă. Nu contează că tăcerea lor ucide sau provoaca suferințe înzecite", a precizat un alt internaut.

Un internaut dă și un exemplu din familie și povestește că mama sa a fost internată în iarnă în acest spital, pe care îl numește "infect". "Da, așa este, oamenii sunt tratați după preferințele doctorilor! Au existat cazuri de pacienți în spital cărora medicii nu le acordau nici măcar o privire, în special dacă nu scoteai ''atenția'' din buzunar!", povestește internautul.

Un alt internaut scrie ca "sistemul nefuncțional din sănătate îi transformă pe medici în monștri".

Mulți dintre cei care au postat comentarii la dezvăluirile lui Cătălin Tolontan despre situația de la spitalul Sfântul Pantelimon și-au amintit de experiențele triste pe care le-au trăit în spitalul respectiv.

"Acolo am auzit de cateva ori, in ultimii 12 ani, urmatoarea fraza: "cine are zile traieste, cine nu, nu!" Si la camera de urgenta si la nasteri si la accidentatii grav! Medicamentele se cumpara de apartinatorii pacientilor, spaga se da pentru internare, pentru vizita sau pentru acces la rezervele cu 2-3 paturi. Doctorii sunt foarte, foarte, foarte prost pregatiti si extrem de motivati de spagi, altfel, foarte nemotivati, mai scriu internauții.

Unul dintre comentatori este radical. "Hai sa i bagam la puscarie pe toti, oricum medicii nu fac mare branza in Romania – cine isi permite luxul sa fie tratat de un medic ? De asemenea, sa se desfiinteze toate cabinetele medicale particulare ai caror medici lucreaza si la stat, la cate ordonante de urgenta se dau ar putea sa fie si una in acest sens", scrie internautul.

Nu este pentru prima dată când Spitalul Sfântul Pantelimon apare într-o lumină proastă în spațiul media.

"Aflu, de pe Facebook, că tinerii din Colectiv, aflați la Spitalul Sfântul Pantelimon Bucureşti nu au de nici unele. Îl sun pe manager, domnul Popescu, și îi spun că noi, cei de la Asociaţia Dăruieşte Viaţa, vrem să achiziționăm tot ce e necesar pentru acești tineri. Îmi cere să revin la el mai târziu, ca să-mi dea o listă. La acel moment primea vizita lui Bănicioiu și nu putea vorbi. Când am revenit, peste o oră, mi-a comunicat că are de toate. Nu mai avea nevoie de nimic. Îi adusese Bănicioiu de toate. Noi am achiziționat pentru spitale, atunci, saltele antiescare active si ventilatoare. Cam așa era în spitale. Medicii spuneau că au de toate. Nu "aveau voie" să spună altceva. Observ că, încet, încet, medicii își iau înapoi LIBERTATEA. Libertatea de a spune adevărul. Pentru că adevărul nu ucide", scria, pe 3 noiembrie. 2015, reprezentantul Asociatiei

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu