Hayssam, dus la sediul DIICOT pentru audieri în dosarul de înșelăciune și spălare de bani

Hayssam, dus la sediul DIICOT pentru audieri în dosarul de înșelăciune și spălare de bani

Omul de afaceri Omar Hayssam a fost dus, miercuri, cu duba, la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, urmând să fie audiat în dosarul în care este cercetat pentru înșelăciune și spălare de bani.
Sirianul, care a mai fost audiat și pe 20 august de procurorii DIICOT, nu a făcut nicio declarație la sosirea la sediu.

În 2 august, procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Omar Hayssam acuzaţiile din noul dosar, desprins din cel în care este judecat pentru înşelăciune şi delapidare. Hayssam a fost dus atunci la DIICOT de la Tribunalul Bucureşti, după ce instanţa a dispus arestarea lui în dosarul de înşelăciune şi delapidare. În acelaşi dosar, instanţa a dispus emiterea unui mandat de arestare în lipsă pentru fratele lui Omar Hayssam, Mohamad Omar. Omar Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în acest dosar, în octombrie 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul său, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare. Mai multe imobile, terenuri şi instalaţii industriale, precum şi peste un milion de euro sunt puse sub sechestru de către procurorii DIICOT, în acest dosar.

Omar Hayssam este încarcerat din 15 august la Penitenciarul Mărgineni, fiind atunci transferat de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat în regim de maximă siguranță.

Ultima oră
13:23 - Alin Stoica, planuri pentru valul 4 al pandemiei: În ultimele două săptămâni s-a triplat incidența. Trebuie să ne pregătim (VIDEO)
13:20 - Armin Laschet, candidatul pentru funcţia de cancelar al Germaniei, are probleme legate de plagiat
13:01 - Acuzații grave din partea sindicaliștilor, la adresa directorului CFR: „Ne-a mințit și pe noi de atâtea ori”
12:56 - GCS: 153 de noi infectări cu coronavirus. Încă un pacient a murit în ultima zi și au fost raportate două decese din luna iunie / 410 bolnavi sunt internați, din care 49 la Terapie Intensivă
12:44 - Ministrul Transporturilor a retras licența doar pentru un operator economic implicat în accidente feroviare, nu și pentru ceilalți (VIDEO)
12:24 - Surse: Festivalul SAGA, anunțat pentru luna septembrie în parcul Izvor, deși încă e pandemie și organizatorul nu are aprobare formală din partea Primăriei Capitalei / Există serioase îngrijorări că vegetația din parc va fi distrusă
12:04 - Jumătate din cei 70 de pasageri ai cursei Londra-Iaşi au prezentat acte COVID false, la revenirea în România!
11:54 - Cătălin Drulă: Sistemul feroviar e subfinanțat cronic de 30 de ani. Trebuie să-l scoatem din groapa în care a fost aruncat / În maxim două luni vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri electrice de ultimă generație (VIDEO)
11:53 - Ministrul Cătălin Drulă nu-l demite pe directorul CFR, Ovidiu Vizante: „Și-a cerut scuze”
11:50 - Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Cine va mai face rabat de la normele de siguranță în transportul feroviar va suporta consecințele (VIDEO)