UPDATE // Ai CARD CONTACTLESS? Mare atenție! Hoți prinși în acțiune: Cum îți GOLESC contul în metrou/autobuz, FĂRĂ SĂ ȘTII // PRECIZĂRI MASTERCARD (FOTO)

UPDATE // Ai CARD CONTACTLESS? Mare atenție! Hoți prinși în acțiune: Cum îți GOLESC contul în metrou/autobuz, FĂRĂ SĂ ȘTII // PRECIZĂRI MASTERCARD (FOTO)

UPDATE:În urma publicării acestui articol, compania Mastercard face o serie de precizări, pe care le redăm la finalul știrii.

Imagini devenite virale pe rețelele de socializare atrag atenția asupra unei posibilemetode de furtla îndemâna hoțilordinmijloacele de transport în comun.

Profitând de neatenția pasagerilor, răufăcătorii reușesc să provoace pagube serioase prin intermediul unor dispozitive POS, folosite pentru a scana pe ascuns cărțile de credit în aglomerație.

PRECIZĂRI MASTERCARD

Fraudarea cardurilor contactless in mijloacele de transport in comun este un mit care a circulat si in alte tari in ultimii ani. Un astfel de exemplu este Marea Britanie, care s-a confruntat cu aceasta situatie inca din anul 2016, cand poza preluata si cu aceasta ocazie si prezentata ca fiind de actualitate a fost distribuita pe retelele de socializare. Un articol pe aceeasi tema din Marea Britanie prezinta aceeasi poza aici –https://bit.ly/2PoqldF.

·Fraudarea cardurilor contactless in modul prezentat in aceasta postare este imposibila. Un motiv extrem de important este faptul ca un terminal POS, ca sa poata fi functional, adica sa permita tranzactii, trebuie sa fie asociat unui cont bancar si sa fie inregistrat la o banca.

·Pentru inregistrarea unui POS la o banca, o persoana trebuie sa urmeze o serie de proceduri, printre care incheierea unui contract de acceptare la plata cu cardul cu acea banca. Lucrurile stau la fel si in cazul instalarii si asigurarii ca terminalul POS functioneaza: exista o serie de proceduri de securitate care trebuie respectate.

·Asadar, in cazul in care are loc o tranzactie frauduloasa, banca, prin sistemele de securitate, poate identifica foarte usor atat contul bancar catre care sunt directionati banii in urma unor astfel de tranzactii, cat si pe cel care foloseste POS-ul in mod fraudulos.

·Daca exista motive de suspiciune legate de o plata cu cardul, primul pas care trebuie facut consta in raportarea tranzactiei frauduloase la banca emitenta, adica la banca de unde provine cardul.

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației