Iași: O stradă aglomerată din oraș nu a mai fost asfaltată de șase ani. "S-a lucrat coordonat de străini și asta se cunoaște. Cred că nu au mai furat atât de mult la materiale"

Iași: O stradă aglomerată din oraș nu a mai fost asfaltată de șase ani. "S-a lucrat coordonat de străini și asta se cunoaște. Cred că nu au mai furat atât de mult la materiale"

România este recunoscută pentru drumurile proaste, peticite rareori. Însă, o stradă din Iași este excepția de la regulă – nu a mai fost asfaltată de șase ani, deși este intens circulată, chiar și de mașini de mare tonaj.

În anul 2009, strada Canta a fost asfaltată de firma austriacă Martin Rose, alpturi de subcontractorii de la societatea timișoreană Confort.

Strada este totodată și un drum național, DN 28, dar și un drum european, E 58, scrie bzi.ro.

„Prin 2009, țin minte că a fost un trafic foarte greu din cauza lucrărilor, erau întinse pe aproape toată strada. Acum se circulă foarte bine și liber, cu tot cu tramvaie, autobuze mari și camioane”, a spus un taximetrist din oraș.

Singurele fisuri apărute în această perioadă provin de la vibrațiile tramvaielor sau de la șantierul din zonă la care se lucrează.

„Aici s-a făcut o lucrare bună, nu de mântuială așa cum s-a făcut în alte zone. Dar aici s-a lucrat coordonat de străini și asta se cunoaște. Cred că nu au mai furat atât de mult la materiale”, a declarat un locatar din zonă.

Investiția în asfaltare s-a ridicat la 20 milioane de euro.

Tags:
Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL