Idei de proiecte de amenajare pe care le poate face un designer pasionat

Idei de proiecte de amenajare pe care le poate face un designer pasionat
Foto: unsplash.com
Designul de interior este o activitate din ce in ce mai populara – fie ca vrei sa locuiesti intr-un spatiu optimizat, fie ca vrei sa-l inchiriezi pentru locuit sau in regim hotelier, poate face diferenta dintre un apartament basic si unul atragator. Vorbim, in acest caz, despre aspectul functional al designului.

In ultima perioada, insa, designul se face remarcat ca un hobby din ce in ce mai cautat. Daca esti din categoria designerilor pasionati – ai urmat cursuri si stii deja ABC-ul inseamna ca esti constient ca design interior apartamente poate insemna redecorare, reconditionare si recompartimentare.

Asadar, daca esti pasionat, iti lasam mai jos cateva idei de proiecte prin care sa te bucuri de aceasta activitate, atat tu cat si cei din jurul tau.

Asadar, daca esti pasionat, iti lasam mai jos cateva idei de proiecte prin care sa te bucuri de aceasta activitate, atat tu cat si cei din jurul tau.

  • transforma un spatiu in functie de scop. De exemplu, un apartament folosit pentru locuit isi poate schimba destinatia si utilitatea. Camerele proiectate pentru locuit si depozitat pot deveni camere de birouri, spatiu de arhiva. Terasa poate fi si ea un spatiu de relaxare. Daca este deschisa sau poate fi deschisa, acolo fumatorii pot fuma o tigara in pauza. Acesta este un proiect potrivit unui designer pasionat – plus ca, daca ai prieteni care vor sa inchirieze apartamente cu destinatia de sediu de firma, ii poti ajuta.
  • amenajeaza acasa un colt ca de cafenea. Cafeneaua reprezinta un spatiu de discutii, de dezbateri. Aici se traiesc pasiuni, se rezolva sau se declanseaza conflicte. Cafeneaua este, prin definitie, locul unde iti pierzi timpul, relaxandu-ti simturile. O amenajare cafenea poate sa iti ofere ideea ca te poti relaxa in propria casa cand nu poti iesi din casa pentru mai mult timp. Peretii neportanti dintre hol si bucatarie pot fi inlocuiti cu o arcada. Un mic postament pe care sa stea un aparat de cafea si cateva sticle cu bautura pe un mic bar lipit de perete sunt tot ce ai nevoie. O masuta rabatabila cu doua scaune la fel pot fi adaugate usor in peisaj. Poti petrece o seara placuta in compania persoanei iubite fara sa iesi din casa. Aparatura de cafenea, scaunele, masa pot fi alese respectand cromatica din locuinta.
  • modernizeaza apartamente vechi, construite din materiale grele, putin prietenoase. Un apartament care are patru pereti portanti si doi piloni de sustinere poate fi compartimentat prin designul interior cu ajutorul peretilor de rigips. Arcadele, spatiile pentru usi si nisele pot da un aspect tineresc si modern unui apartament vechi. Recompartimentarea se poate face si demoland peretii care nu sunt portanti, inlocuiti cu pereti de rigips. Sigur, este un proiect in sine, dar, daca ai timp si te simti capabil, poti incerca.
Ultima oră
13:52 - Alexandru Rafila: Centrele ambulatorii de evaluare sunt destinate pacienților pozitivi, care au astfel ocazia să facă o investigație completă. Tratamentul antiviral administrat la timp este esențial (VIDEO)
13:38 - Marcel Ciolacu: Programul lui Alexandru Rafila începe să se vadă / Liderul PSD, către ministrul Sănătății: Indiferent cât veți fi de atacat, să mențineți același ritm! (VIDEO)
13:15 - Peste 170 de centre de evaluare a pacienților COVID, deschise în toată țara. HARTA
13:14 - Alexandru Rafila: Cel mai greu lucru de îndeplinit ține de recâștigarea încrederii oamenilor. Guvernul și premierul sprijină acest demers, iar asta demonstrează că politizarea sănătății e ceva greșit (VIDEO)
13:13 - Peste 5.400 de pacienți COVID-19 în spitale, cu 460 în plus față de ziua precedentă / Aproape 20.000 de cazuri noi la nivel național și 49 de decese în 24 de ore
12:58 - Cosmin Cristian Viașu a murit. Senatorul USR avea doar 45 de ani
12:41 - Cătălin Predoiu: Ministerul Justiției pune vineri în dezbatere publică proiectul pentru desființarea SIIJ. Am folosit un model inspirat din modul de funcționare a Parchetului European (VIDEO)
12:36 - Scădere semnificativă a acțiunilor Netflix. Căderea de pe bursă, provocată de estimările privind numărul de abonați
12:35 - Ce salariu încasa Roxana Ciuhulescu de la Ministerul Sportului, înainte să plece la Survivor România 2022
12:31 - Tudor Chirilă, despre greva de la STB: De ce mereu cetățenii care plătesc taxe trebuie să fie victimele mafiei politice? Trăim într-o țară în care să fii lider de sindicat înseamnă să ai ”spate” politic